Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRAĆENI VAJDI

Kuda idu ukradene svinje: Policija pronašla dio nestalih životinja, prodane su po 1000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio svinja koje su nestale s farme kooperanta mesne industrije Vajda policija je pronašla u Slavoniji i vratila ih vlasniku. Za ostalima se još uvijek traga pa policija i dalje moli građane za pomoć.

Policija je pronašla 195 svinja od ukupno 723 koliko ih je nestalo s farme kooperanta mesne industrije Vajda. Svinje su pronađene na dvjema farmama, u Markušici u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u Beketincima u Osječko-baranjskoj županiji, a u oba slučaja policiji je pomogla kvalitetna dojava građana. 

Pročitajte i ovo Tena Stipanović i Matea Drmić Zeleno svjetlo za kolinje Olakšanje koje su dugo čekali: "Ovo su sretne vijesti, ali vjerujem da se to moglo i prije" Stanje svinjskog mesa na tržištu - 5 uvozno ili domaće Bliže se blagdani, hoće li biti svinjetine i po kojoj cijeni?

"Ove smo svinje pronašli zahvaljujući kvalitetnoj informaciji građana koji su reagirali na medijske napise o nestalim svinjama. Na osnovu kvalitetne dojave riješili smo ovaj dio priče, pa stoga i dalje apeliramo na građane koji imaju bilo informacije o nestalim svinjama", rekao nam je Radovan Gačal, glasnogovornik međimurske policijske uprave. 

Svinje su pronađene na manjim privatnim farmama, podjednak broj na svakoj. Kako je istraga još uvijek u tijeku, službenih informacija i nema puno više. 

Neslužbeno smo doznali da su vlasnici tih farmi platili tisuću kuna po komadu svinje koje su prosječno težile oko stotinu kilograma. Navodno svinje nisu bile označene markicama, pa se pretpostavlja da su kupci mogli pretpostaviti da se radi o sumnjivoj raboti kad su kupovali svinje. 

One su im oduzete i preuzeli su ih iz Vajde, no vlasnik farme koji je svih 723 komada uzgojio, a potom netragom nestao netom prije nego ih je trebao predati Vajdi, još uvijek nije pronađen. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene