Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve češći dolasci cruisera

Hrvatska luka među vodećima na mediteranu: Zarada bi mogla biti i veća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijevoz nekoliko minuta autobusom do grada i razgledavanje Splita uz vodiča stoji od 200 do 500 kuna po osobi.

U Split sve češće uplovljavaju kruzeri, a tako je bilo i u nedjelju kada su uplovila dva. I gotovo 4 tisuće gostiju. I posao može pomoći jer svi tu mogu zaraditi novac - od prijevoznika, taksista do prodavača. Zarada će biti i veća ako se završi novi dio luke koji će privući još više kruzera.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Čim se rampe brodova otvore stižu prijevoznici, i dobro je da dođu. Gosti trebaju zabavu i izlete, a domaći od toga i zarade. Odmah se pred brodom stvori petnaestak autobusa, još toliko taksista i vodiči. Tura razgledavanja i obilaska Splita otvorenim autobusom, recimo, stoji 120 kuna.

Od turista smo čuli da prijevoz nekoliko minuta autobusom do grada i razgledavanje uz vodiča stoji od 200 do 500 kuna po osobi. A drugi izleti, naravno, mnogo skuplje. Taksisti se žale da im autobusi prodajom karata već na brodu uzimaju sve klijente.

Dobra predsezona: U Istri imaju razloga za zadovoljstvo

Profitiraju i restorani. U središtu Splita gužva, a gosti su osim Palače i trgovina mogli pogledati i djelo Festivala ulične umjetnosti, slike na Rivi. Nekoliko dana umjetnici su slikanjem izazivali pozornost prolaznika, a finale su vidjeli gosti cruisera.

Splitska luka među vodećima je na Mediteranu, a nakon što se dovrše novi vezovi na vanjskom lukobranu i sagradi terminal privući će još veće brodove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene