Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši državni odvjetnik

"Šeks je puno pisao Državnom odvjetništvu, ali za njegove obračune unutar HDZ-a"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj Agrokor posvađao je političku scenu. Jedan sukob vodi se na relaciji Nikola Grmoja - Vladimir Šeks, dok se drugi otvorio između Ante Ramljaka i Davora Bernardića kojeg je povjerenik u Agrokoru tužio u građanskom postupku.

Mostovac Nikola Grmoja ne odustaje od odgovornosti HDZ-ovca Vladimira Šeksa da je još 90-tih znao za nepravilnosti u Agrokoru. Grmoja je jučer spominjao dokumnete iz 1994., a Šeks iz 1993. godine. Šeks, koji je tada bio potpredsjednik Vlade, tvrdi da se još te '93. zbog Agrokora obraćao državnom odvjetniku Stjepanu Hercegu.

U telefonskom razgovoru Vladimir Šeks kazao je za Dnevnik Nove TV kako je i 1994. nastavio prijavljivati sve nepravilnosti prema državnom odvjetništvu. Državni odvjetnik tada je bio Krunislav Olujić.

"Ne mogu se konkretno sjetiti! Gospodin Šeks, ako je i postupio, postupio je i na taj način da je financijsko izvješće policije dostavio državnom odvjetništvu na nadležno postupanje, a da uopće nije postupao kao bivši glavni državni odvjetnik i sastavio svoj podnesak odnosno dostavio kaznenu prijavu," rekao je Krunoslav Olujić, bivši državni odvjetnik.

No Šeks je, sjeća se Olujić, puno pisao Državnom odvjetništvu.

"Jer ti odgovori nisu bili u svhu ostvarivanja ideala funkcioniranja pravne države nego prije svega isključivo za unutarstranačke obračune gospodina Šeksa sa tehnomenadžerskom odnosno liberalnom frakcijom unutra HDZ-a," rekao je Olujić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikola Grmoja Mostovac i dalje optužuje: "Vladimire Šeksu, dajte, provjetrite i ostale ladice! Spremni smo" Slika nije dostupna O kreditiranju Agrokora 90-ih Šeks odgovorio na optužbe: "Grmoja iznosi maglu i sve želi upakirati u celofan"

Olujić je zabranio zamjenicima da Šeksu na te upite odgovaraju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene