Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nabava novih zrakoplova

Krstičević: "Potrebno nam je borbeno ratno zrakoplovstvo", Marić: "Ne trebamo žuriti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da je Hrvatskoj potrebno borbeno ratno zrakoplovstvo i da će odluka o tome biti donesena 2017.

Naglasio je kako takvu odluku treba postići konsenzusom parlamentarnih stranaka jer se radi nadstanačkom pitanju nacionalne sigurnosti.

Pročitajte i ovo MORH traži vojne pilote (Screenshot: MORH) "Ostvarite svoje snove" "Letite s najboljima": MORH traži vojne pilote, objavili i promotivni video Slika nije dostupna Bez komentara na suđenje za MiG-ove Krstičević usredotočen na nabavu novih borbenih zrakoplova: "To je potrebno ako želimo biti država"

Smatram da nam je ta sposobnost potrebna i da ju Hrvatska treba imati, ne smijemo se dovesti u situaciju kao 90-te kada smo bili razoružani, rekao je Krstičević.

Odluka će biti donijeta 2017. godine i sigurno ćemo voditi računa kako na najbolji mogući način doći do te sposobnosti, rekao je Krstičević. Želimo u taj proces uključiti sve parlamentarne stranke i tražimo konsenzus jer to je nadstanačko pitanje, pitanje nacionalne sigurnosti, kazao je.

Ministar financija Zdravko Marić pak smatra kako se ne mora žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova, a oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora, rekao je novinarima u četvrtak prije sjednice Vlade.

"Ne moramo žuriti s tim pitanjem. Mislim da oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora", rekao je Marić novinarima upitan o planu nabave novih borbenih zrakoplova.

Na novinarski upit hoće li popustiti "željama" potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića "jer rokovi već cure", odgovorio je: "Shvatili ste već do sada da nisam baš nešto pretjerano popustljiv".

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević izjavio je u četvrtak da još nije donijeta nikakva odluka o borbenoj komponenti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) te da smatra da nam je potrebno borbeno ratno zrakoplovstvo. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene