457196
457196
457196
457196
457196

''Posao ministra obrane radim na najbolji mogući način. Interes Hrvatske je suradnja''

Na upit novinara o sutrašnjem sastanku ministra obrane Damira Krstičevića u Međugorju, premijer Andrej Plenković i sam ministar odgovorili su da je sastanak važan.

 
 
 
 
Plenković i Krstičević o odlasku minsitar u BiH (Dnevnik.hr)
Plenković i Krstičević o odlasku minsitar u BiH (Dnevnik.hr)

Tijekom konferencije za novinare u Splitu, premijer Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević odgovorili su na pitanje o sutrašnjem putovanju ministra u BiH, na poziv ministrice obrane BiH Marine Pendeš.

''Kao odgovoran ministar, želi nakon svog posjeta Bruxellesu, gdje je bio u okviru formata Vijeća Europske unije na razini ministara obrane, održati svoj prvi radni bilateralni posjet s ministricom Pendeš u Međugorju. Riječ je o kontinuitetu naše politike da je BiH prioritet za Hrvatsku, a suradnja na području obrane i sigurnosti u ovakvim kompleksnim okolnostima je važan moment da ministar Krstičević uspostavi direktno suradnju sa svojom kolegicom u BiH'', rekao je Plenković.

Krstičević je ovome dodao da je Hrvatskoj vrlo važan europski put BiH. ''Moja prva međunarodna aktivnost je bila vezana uz NATO, odnosno sastanak ministara obrane prije dva tjedna. Nakon toga sam kao ministar fokusiran na situaciju u Hrvatskoj. Znate da smo kao Vlada pokrenuli izradu strateškog dokumenta, strategiju nacionalne sigurnosti, pokrenuli smo i izradu Zakona o domovinskoj sigurnosti. Vidimo, u odnosu na kompletnu situaciju i sigurnost, da nam treba sustav domovinske sigurnosti kao odgovor na sve složene sigurnosne uvjete. Sada je bitna i moja posjeta susjednoj BiH. Imam sastanak s ministricom obrane vezan uz tekuću vojnu suradnju'', rekao je ministar Krstičević.

Podsjetimo, prošlog je tjedna ministar naglo otkazao najavljeni posjet BiH, što se u kuloarima dovodilo u vezu s uhićenjem desetorice pripadnika HVO-a u Orašju. Iz MORH-a su tada potvrdili da Krstičević neće sudjelovati na sastanku srednjoeuropskih ministara obrane u Sarajevu, ali i ustvrdili da to nema veze s aktualnim događajima u BiH.

Stoga je Krstičević danas u Splitu upitan je li zabrinut zbog te situacije. ''To da mi kažete isto, pogledajte, '90. ili '91. godine, pa nećeš ići u rat, nećeš braniti svoju Hrvatsku. I u ovom trenutku svoj posao ministra obrane radim na najbolji mogući način. Interes Hrvatske je suradnja. Ovaj resor obrane je također suradnja. Prema tome, iz te pozicije, iz interesa Republike Hrvatske, a vjerujem i iz interesa Bosne i Hrvatske idem na taj sastanak'', zaključio je Krstičević.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se