Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krsnik: Nema jednakosti pred zakonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik bivšeg pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca, Krešimir krsnik, izjavio je kako je očekivao pokretanje istrage protiv njegovog branjenika jer, kako kaže, Zagorcu od početka nije zajamčen pravedan i pravičan postupak.

'Potvrdilo se da u Hrvatskoj nema vladavine prava i da nismo svi jednaki pred zakonom', komentirao je Krešimir Krsnik današnju sudsku odluku o pokretanju istrage, određivanju pritvora i raspisivanju tjeralice za umirovljenim generalom Zagorcem, osumnjičenim za zlouporabu položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima

Te je odluke donijela istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić nakon što se Zagorec i njegov branitelj nisu pojavili na istražnom ročištu.

Krsnik je sudu unaprijed najavio da je iz zdravstvenih razloga
spriječen doći na ročište, pa je zatražio odgodu, no istražna sutkinja to nije prihvatila.

'Moja bolest je objektivni razlog za odgodu, a kako nije riječ o
hitnom postupku nije bilo potrebe za donošenjem ikakvih odluka dok se moj branjenik ne sasluša', objasnio je Krsnik.

On tvrdi kako Zagorec nije primio poziv za ročište jer je poziv poslan na njegovu adresu u Zagrebu, iako ih je, kaže, sam Zagorec obavijestio o adresi u Beču na kojoj već dulje vrijeme živi.

Krsnik zaključuje kako je pokretanjem istrage bez saslušanja njegovog branjenika prekršeno ustavno pravo na obranu. Stoga najavljuje da će o svemu obavijestiti 'nadležne europske institucije'.

Zagorec je od danas za hrvatsko pravosuđe bjegunac, a tjeralica za njim će se, prema riječima glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna, raspisati čim ministarstvo od suda zaprimi nalog.

Bivšeg pomoćnika ministra obrane sumnjiči se da je, odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000., iz sefa MORH-a odnio dragulje koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao garanciju za pet milijuna američkih dolara preuzetih od MORH-a, a namijenjenih kupnji oružja za obranu Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene