Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet na mreži

NE Krško vraćena u pogon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nukelarna elektrana Krško noćas od 3 sata je ponovno priključena na elektroenergetsku mrežu.

'Iznenadan gubitak napajanja za vrijeme zaustave 23. ožujka za svu sekundarnu opremu značio je dodatan stres, koji je ostavio izvjesne posljedice na opremi', priopćeno je iz Krškog.

Pročitajte i ovo Tvornica Ledo - 3 Sele pogon Ledovi Zagorski štrukli proizvodit će se u Srbiji, sindikat: "To je pomalo komično" Ilustracija Podrhtavanje tla Kod Krškog zatreslo 2.6 po Richteru, potres se osjetio do Zagreba: "Kao da mi je netko pogurao krevet"

>> NE Krško već danas bi mogla biti u pogonu

Izviješteno je da su nakon podrobnog pregleda utvrđena 'odstupanja na uljnom sustavu za brtvljenje električnoga generatora, uljnom sustavu motora reaktorske crpke, uljnom sustavu turbinskih ležajeva i na sustavu za pregrijavanje sekundarne napojne vode'.

'Posljedice na opremi materijalno nisu bile velike, ali je njihovo otklanjanje tražilo izvjesno vrijeme. Nakon uspješno otklonjenih odstupanja mogle su započeti aktivnosti za ponovno priključenje elektrane na mrežu. Još jednom želimo naglasiti da događaj nije imao utjecaja na ljudi i okoliš', dodaje se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene