Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordna godina

Kroz luku Gruž lani prošlo 1,2 milijuna putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić očekuje da bi u ovoj godini promet putnika kroz luku Gruž trebao biti veći nego u rekordnoj 2011., kada je kroz tu luku prošlo milijun i 200 tisuća putnika.

Samo brodovima na kružnim putovanjima ostvaren je promet od 980 tisuća putnika i kada se uzme u obzir da svaki putnik s kruzera potroši prosječno oko 38 eura, onda se lako može izračunati da se kroz taj oblik turizma u Dubrovniku okrene oko 40 milijuna eura, naglašava Pavić te dodaje kako je to najbolja potvrda koliko je i taj oblik turizma važan za Dubrovnik.

Pavić je ocijenio da se Dubrovnik pozicionirao kao jedna od vodećih luka na Mediteranu kad su u pitanju brodovi na kružnim putovanjima.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

>>Što je 200 milijuna ljudi reklo o Dubrovniku na Facebooku?

Prošle godine dubrovačka luka Gruž kroz projekt Batahovina dobila je novih 230 metara operativne obale što otvara nove razvojne mogućnosti kad su u pitanju dolasci brodova na kružnim putovanjima, naglasio je Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene