Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nevremena

Nasukale se jahta i jedrilica, jednoj posadi otkazalo kormilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod otoka Plavnik između Krka i Cresa sinoć oko 23,40 sati nasukala se američka motorna jahta, na kojoj je bilo petero slovenskih državljana, a koje je oko 245 sati spasila brodica Lučke ispostave Rab, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Američka motorna jahta, oznake DL 5243AB, dugačka 13,74 metara, nasukala se na hridi Kormat, kod otoka Plavnik.

Pročitajte i ovo Vili Beroš prvi letovi u travnju Prvih 100 ljudi počelo edukaciju za posadu hitne helikopterske službe: "Počinjemo graditi infrastrukturu za cjelovitu hitnu službu" Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini"

Petero slovenskih državljana koji su bili na jahti - muškarac, žena i troje malodobne djece brodicom Lučke ispostave Rab prevezeni su s mjesta nesreće u luku Punat, na otoku Krku, gdje su pregledani u hitnoj medicinskoj pomoći, a potom smješteni u marini Punat.

Na mjestu ove pomorske nesreće nije bilo zamijećeno onečišćenje mora, no Lučka kapetanija Rijeka dala je nalog tvrtki 'Dezinsekcija' da se na mjesto havarije radi prevencije uputi njihova brodica.

U tijeku je saslušanje vlasnika, koji je ujedno i voditelj jahte, u Lučkoj ispostavi Punat, navodi u priopćenju glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan.

Na Žminju se nasukala jedrilica, kod Prvića jedrilici otkazalo kormilo

Zbog nevremena u šibenskom akvatoriju sinoć oko 21 sat na otoku Žminjaku, kod Murtera, nasukala se 12-metarska jedrilica, koja plovi pod hrvatskom zastavom, potvrdila je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marine Halužan. Naime, jedrilici Merlot registarskih oznaka 717 BG, otkazao je motor. Skiper je pokušao spriječiti nasukanje na hridi spuštanjem sidra, no bez uspjeha, te se jedrilica nasukala na otoku Žminjaku.

Dva člana posada, hrvatske državljane, spasila je brodica Lučke ispostave Murter te ih prevezla u Murter. Ženska osoba zadobila je lakše ozljede potkoljenice te joj je pružena liječnička pomoć u ambulanti u Tisnom. Vlasniku plovila, čarter tvrtki 'Nautika Kufner' iz Zagreba dat je nalog za uklanjanje jedrilice.

Glasnogovornica Ministarstva izvijestila je također kako je sinoć oko 21,50 sati u Županijski centar 112 Šibenik stigla dojava da je kod otoka Prvića, u murterskom akvatoriju, jedrilici iz Marine Hramina otkazalo kormilo.

Na jedrilici, u vlasništvu čarter tvrtke 'Marina Hramina' s Murtera, nalazilo se devetero osoba, od kojih petero odraslih i četvero djece. Po sve članove posade došao je servisni brod tvrtke vlasnika jedrilice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene