Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zamjenik veleposlanika u Rusiji

'Krizna situacija u Rusiji potrajat će još nekoliko tjedana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija se našla u teškoj situaciji. Požari bukte na sve strane. Strana veleposlanstva počela su evakuirati svoje djelatnike.

O sve težoj situaciji u Moskvi za Dnevnik Nove TV govorio je Igor Prelovšek, zamjenik hrvatskog veleposlanika Nebojše Koharevića.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku

Koje opasnosti prijete ruskom glavnom gradu?

Moram naglasiti da je u neposrednoj blizini Moskve, otprilike 400 kilometara na istok smješten Snejinski nuklearni institut. Glavna borba oko tog instituta trajala je prije nekoliko dana i zahvaljujući respektabilnim vatrogasnim snagama, potpomognutim s par tisuća vojnika i pripadnika Ministarstva za izvanredne situacije uspjelo se obraniti taj institut. Međutim, konačna prijetnja tim objektima nije prošla. I dalje je na snazi naredba predsjednika Medvedeva da se maksimalnim naporima moraju očuvati svi ruski strateški objekti.

Hoće li Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske povlačiti hrvatske diplomate?

Neke europske zemlje već su u potpunosti zatvorile svoja veleposlanstva i evakuirale svoje djelatnike. Međutim, većina veleposlanstava dalje radi, doduše, uz smanjeni kapacitet. Moram naglasiti da je MVP u potpunosti upoznato s krizom i sa svom težinom situacije, koja ovdje vlada i da će shodno tome donijeti odluku o daljnjoj radnoj sudbini ovog veleposlanstva.

>> Smrtonosno ljeto u Moskvi na dan uzima 700 života

Kakve su procjene ruskog Ministarstva za krizna stanja, te kakvi su izgledi za smirivanje situacije?

Nažalost ni na ovom planu nisu dobre vijesti. Kiša koju svi iščekuju uopće se ne nazire. Zasigurno će ovakva situacija potrajati još nekoliko tjedana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene