Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preblag za predsjednika Sabora

Križaljka u HDZ-u: Ako smijene Bebića, bit će u problemu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova križaljka u HDZ-u, vrh stranke želi smijeniti Luku Bebića s mjesta predsjednika Sabora.

Upravo bi to mogla biti sankcija koju od jučer spominje i premijerka Jadranka Kosor. Posljednji otvoreni sukob Luke Bebića s Vladimirom Šeksom i Ivanom Jarnjakom tako je samo probudio uspavanu ideju koja je u HDZ-u prisutna od dana izbacivanja Ive Sanadera iz stranke.

Pročitajte i ovo Aleksandra Prijović Smjena zbog koncerta Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura"

>> Bebić Mao Ce Tung, Šeks Shakespeare

>> VIDEO: Šeksov izbor

>> Kosor od Bebića, Jarnjaka i Šeksa traži očitovanje

Predsjednica Vlade izbjegla je pitanja o stanju u HDZ-u. Sinoć je s ministrima posjetila noći Livnjaka. Predsjednik Sabora istovremeno se družio s Neretljanima.  Prije toga premijerka je uputila jasnu kritiku na račun Luke Bebića i njegova vođenja saborskih sjednica.

'Uvijek na naplatu dolazi činjenica ako svi na vrijeme ne reagiramo na govor mržnje. Govor mržnje ma od koga dolazi mora se reagirati odlučno i odmah. Što se tiče HDZ-a mi ćemo nastaviti razgovore o tome', bila je rekla Kosor.

Luka Bebić je za vrh HDZ-a preblag prema kritikama. To je argument koji se spominje u kontekstu njegove smjene. Sve je počelo nakon odlaska Ive Sanadera iz Vlade. 'Ako nekomu rekneš kojem je toliko godina kao meni i tko je 20 godina u politici 'šuti nisam ti dala riječ' to se može i ljepše reći', rekao je Bebić u rujnu 2009. Na vrh crne liste dospio je potporom Sanaderovu puču.

S njegovim predsjedanjem u Saboru i šefica je bila nezadovoljna. 'Da se zatvori poglavlje 23. pravosuđa bit će za to potrebno zatvoriti pola vaše Vlade', bile su riječi SDP-ove Mirele Holly na koje je premijerka viknula 'Ma ne! To nećemo dopustiti. Ma opomena! Mislim stvarno'.

Bebić se tada suzdržao od opomene. Potpredsjednik Sabora Bebić je naljutio i Andriju Hebranga, a njega se spominje kao jednog od inicijatora smjene i pretendenta na Bebićevu fotelju. Odluči li HDZ smijeniti Bebića naći će se u problemu. Već su jučer jedva skupili potrebnih 77 ruku za glasovanje.

Luka Bebić neće rušiti HDZ, ali mogao bi probuditi spavače i iz inata rušiti većinu HDZ-a. Par mjeseci pred izbore i kraj mandata HDZ-u je to nepotrebno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene