Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREMIJER ODLUČAN

Trojica Mostovih ministara "nestala" sa službenih stranica Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slike Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje danas su uklonjene s popisa članova Vlade Andreja Plenkovića.

Jučerašnja šokantna izjava premijera Andreja Plenkovića da razrješuje trojicu Mostovih ministara - Vlahu Orepića, Slavena Dobrovića i Antu Šprlju - danas je imala i konkretnu posljedicu, koja je doduše više simboličke naravi: slike trojice ministara uklonjene su sa službenih stranica Vlade. Ivan Kovačić, četvrti ministar iz redova Mosta, koji nije bio prisutan na jučerašnjoj sjednici Vlade, i dalje je naveden na stranici.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Dramatični jučerašnji događaji, koji su otpočeli sjednicom Vlade na kojoj je premijer Plenković naložio da se sastave razrješenja triju ministara Mosta zbog njihova protivljenja da glasuju za Vladino odbijanje glasovanja o povjerenju za ministra financija Zdravka Marića, rezultirali su i dosad u hrvatskoj politici nezabilježenim pravnim problemom.

Naime, čelnik Mosta Božo Petrov, koji je ujedno i predsjednik Sabora, ustvrdio je kako razrješenja nisu valjana dok ih on ne supotpiše, a premijer Plenković kazao je kako mu za razrješenje ne treba supotpis predsjednika Sabora.

U Mostu su i na današnjoj sjednici Sabora isticali kako su za njih smijenjeni ministri i dalje članovi Vlade te da za njihovo razrješenje treba glasovati većina zastupnika u Saboru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene