Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza Vlade

Totalni rat: Petrov, Grmoja i Bulj sasuli teške optužbe o premijeru, HNB-u, Pupovcu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikad oštriji Mostovci, danas su na splitskoj rivi sasuli teške optužbe na oponente. Premijera su optužili da je lažljivac, Pupovca da se ulizuje premijeru, HNB-u da je ''mutio'' s deset milijardi kuna....

''U ovom trenutku Plenković ne može imati 76 glasova, što znači da je srušio Vladu i da obmanjuje hrvatsku javnost. Mora biti iskren prema javnosti, prema građanima, inače će ispasti da je HDZ drugi put u godini dana srušio svoju Vladu'', rekao je čelnik Mosta Božo Petrov u Splitu.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

Na pitanje očekuje li nove izbore, rekao je da ''što se tiče Hrvatske najbolje bi bilo da nema novih izbora'', ali, napominje, za nove će izbore biti kriv Andrej Plenković koji je, prema njegovim riječima, srušio Vladu.

Na pitanje zašto nije, kako je rekao ministar financija Zdravko Marić, razgovarao s njim, Petrov tvrdi da je s njim razgovarao dan prije glasovanja u Vladi, ''ali s obzirom na informacije koje smo imali i da cijela Hrvatska vidi što se događa, ono što on sebi govori u obranu ne može stajati.''

Bespoštedni rat dojučerašnjih partnera, nastavio se i time da je Petrov u intervjuu za Jutarnji list nazvao Plenkovića diktatorom. ''Kada ne možete ni reći svoje mišljenje, a sve kažete partneru, a on vama ništa i na taj način isključi ministre s Vlade, nemate nikakvu mogućnost reći što mislite. To se ne zove mišljenje Vlade nego mišljenje Andreja Plenkovića. To nije način demokratskih vrijednosti, a pogotovo način na koji su smijenjeni ministri, državni tajnici. Ako Plenković nije lagao javnost neka to dokaže u Saboru. Nije Vlada dala Saboru mandat, Sabor je dao povjerenje Vladi'', objašnjava Petrov.

Suradnja s čestitima: ''HDZ pokazao već drugi put da to nije''

U budućnosti će, rekao je Petrov, surađivat sa strankama koje su čestite i poštene, na boljitak cijele države. ''Bez toga Most nikad ni s kim neće surađivati'', poručuje Petrov. Hoće li to možda biti SDP? ''Suradnja je moguća sa kvalitetnim i čestiti ljudima. Ako će se SDP tako postaviti može, HDZ je već dva puta pokazao da to ne može'', zaključio je čelnik Mosta.

Nikola Grmoja istaknuo je da se pokazalo da HDZ nemaju većinu. ''Očito je da je premijer lagao. Pozivam sve Hrvatske građane da gledaju raspravu u srijedu i neka gledaju tko će biti oni koji su suzdržani i koji se nisu pojavili, ti zastupnici idu na ruku HDZ-u'', kaže Grmoja.

''Neka premijer izađe pred građane i kaže da ih je prevario''

Na pitanje o eventualnoj budućoj koaliciji kazao je: ''Nemamo sada govora o bilo kakvoj koaliciji. Premijer je rekao da imaju većinu, neka izađe pred građane i kaže da nas je prevario. ''

Teške riječi iznio je i Miro Bulj. ''Andrej Plenković napravio je gore nego što je napravio Karamarko. On je sluga gospodara Todorića, Valentića, Škegre, a dokaz je da nije htio riješiti kriminala koji je napravljen Hrvatskoj, ne samo u Agrokoru, negoi i Hanfa, HNB. …'', kaže Bulj.

''Podigao sam i kaznenu prijavu zbog financijske nestabilnosti Hrvatske, jer je guverner i Hanfa i cijeli HNB dozvolila svom gazdi da 10 milijardi kuna digne kredita bez pokrića, mjenice bez pokrića'', rekao je Bulj.

''Most je na dobrom putu kad nas napadaju Čačić, Vrdoljak, Šeks, Kalmeta…'', rekao je Bulj. Paljbu je sasuo i po Miloradu Pupovcu kojem je poželio ''sretan put s njegovim briselskim dečkom Andrejom Plenkovićem''.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene