Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Azerbejdžan zove

Kriza u Eurozoni? Ima posla za naše tvrtke i na istoku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriza u Eurozoni potiče hrvatske tvrtke da poslove traže na istoku. Za to je idealan Azerbajdžan, zemlja s velikim gospodarskim rastom i potrebom za tehnologijom koja je kod nas dobro razvijena.

Na najvećem tehnološkom sajmu na Kavkazu, 9 hrvatskih informatičkih tvrtki predstavilo je svoje ideje potencijalnim klijentima. Ondje je bila ekipa Dnevnika Nove TV. Na raskrižju istoka i zapada nalazi se Azerbajdžan, zemlja bogata naftom, s visokom platnom moći i potrebom za tehnologijom. Zbog toga već sedamnaestu godinu za redom organiziraju najveći informatičko komunikacijski sajam na Kavkazu. Ove godine, zahvaljujući Hrvatskog gospodarskoj komori svoje je mjesto našao i naš štand.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Katastrofalan požar Jedan poginuo, 30 nestalih na platformi u Azerbajdžanu Slika nije dostupna Impozantna građevina FOTO Arhitektonsko čudo na Kavkazu

Naša tehnologija tek stiže u Azerbajdžan, no jedan naš brend jako dobro poznaju nogomet! Gospodarski rast, ali i razvoj telekomunikacijskog tržišta u Azerbajdžanu, otvara vrata hrvatskim tvrtkama. Idealni su konkurenti ne samo kvalitetom nego i cijenom. Taj potencijal prepoznala je poznata hrvatska marketinška agencija koja je počela izradom reklame za 3 mobilnog operatera u Azerbajdžanu.

'Otkako ovdje imamo ured naravno puno si više u toku i aktivniji si na tržištu tako da sad već imamo jedan ok, zadovoljavajući ajmo tako reći, portfolio klijenata', ističe Helena Rosandić, direktorica ureda Bruketa&Žinić u Bakuu. Hrvatska dobro kotira znanjem, ali ono što nama nedostaje, a čak jedan Azerbajdžan ima je Ministarstvo informatike i tehnologije koje bi se brinulo za to da se naše genijalne ideje lakše plasiraju na svjetsko tržište. Što sve Hrvatska može ponuditi Azerbejdžanu pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene