Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TREĆI DAN

Studenti izglasali nastavak blokade na Hrvatskim studijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti su ranije najavili da će blokada trajati "do pobjede", a produljivat će je svakodnevno na sjednici Studentskog sabora.

Studentski sabor Hrvatskih studija jutros je izglasao novo produženje blokade nastave. Blokada Hrvatskih studija otpočela je u ponedjeljak, nakon što je uprava, protivno interesu studija, pristala na odluku Sveučilišnog senata o ukidanju kvote za studij filozofije, uz obrazloženje da bi to bilo utrostručavanje tog studija na Sveučilištu u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deveti dan Hrvatski studiji: Blokada se nastavlja, studenti uspijevaju u svojim ciljevima Slika nije dostupna Pobjeda studenata i profesora Boras predložio vraćanje kvota za studij filozofije na Hrvatskim studijima

Studenti su ranije najavili da će blokada trajati "do pobjede", a produljivat će je svakodnevno na sjednici Studentskog sabora.

Rektor Damir Boras kazao je početkom tjedna da je blokada neracionalna jer sadašnji studenti filozofije nemaju nikakvih problema sa završetkom studija. "Studiji će se normalno nastaviti tako da ne vidim nikakve razloge. Ono što je donio Senat, tako je kako jest, on je to donio gotovo jednoglasno, uz jedan glas protiv", kaže Boras, dodajući da će i profesori ostati raditi.

No, jučer je Tomislav Janović, docent s odsjeka za filozofiju Hrvatskih studija, rekao novinarima da će profesori HS-a stupiti u štrajk. Od njega bi mogli odustati ako se ispune njihova tri uvjeta: ostavka "nametnutog pročelnika Hrvatskih studija" Marija Grčevića, vraćanje kvota za studij filozofije te uključivanje svih zaposlenika HS-a u znanstveno-nastavno vijeće.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene