Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za vrtoglavih 750 tisuća kuna

Nakon kontroverznog i skupog premještanja križa Zagrebačka nadbiskupija negira da je tražila preseljenje od Bandića

Bandić seli križ, Zagrepčani plaćaju (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Bandić seli križ, Zagrepčani plaćaju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bandić seli križ, Zagrepčani plaćaju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bandić seli križ, Zagrepčani plaćaju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bandić seli križ, Zagrepčani plaćaju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Svi pričaju o 18 metara visokom križu u Zagrebu, čije je pomicanje za 200 metara podiglo puno prašine. I to ne samo na lokaciji na kojoj se radovi izvode.

I ne čudi, jer potez na koji se odlučio Milan Bandić stoji vrtoglavih 750 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Matejas Jozipović - 1 "Jesam li sad pravi Hrvat?" FOTO Šou u vijećnici: Donio križ, zastavu i majicu s hrvatskim grbom pa provocirao hadezeovce Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda

S hipodroma - dvjestotinjak metara dalje na Savski nasip. Gotovo 18 metara visok križ pomaknut je na novu lokaciju za oko 750 tisuća kuna.

"To jedna obitelj troši cijeli život doslovno te novce, i teško ih zaradi tako da mi je suludo za nekih koliko ste rekli, 200 metara, jel?! Definitivno bacanje novaca!", kazao je Mario.

U zavjetrini je prije sedam godina dočekao i Papu Benedikta XVI. Nakon odlaska Svetog Oca Grad Zagreb predložio je da se uredi i postavi buduće spomen obilježje na posjet dvojice Papa: i Benedikta XVI. i Ivana Pavla II. Kaptol im je tada sugerirao da bi se križ mogao preseliti.

U Zagrebačkoj nadbiskupiji danas uvjeravaju: od Milana Bandića u međuvremenu, nisu tražili preseljenje.

"Zajednički se o tome razgovaralo, ali bez postizanja konačnog dogovora. Nakon toga, više nije bilo govora o tome pitanju", poručuju iz tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Nitko u gradu Zagrebu, pa ni u gradskom uredu za prostorno uređenje, na ovu temu ne želi pred našom kamerom. Poručuju da su novčana sredstva osigurali lani nakon što je projekt odobrila Gradska skupština. Šute i oni koji izvode radove. Platit će ih Zagreb, odnosno, njegovi građani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene