446976
446976
446976
446976
446976

Krivo prestrojavanje ministra Antu Šprlju koštalo prometne nesreće

  • , 17.08.2016., 19:29
  • Autor:
  • komentara

Tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje razbio je službeni automobila, a do nesreće, koja se prije nešto manje od mjesec dana dogodila u Splitu došlo je prilikom prestrojavanja. Javnost je o tome doznala tek sada.

 
 
 
 
Ministar skrivio prometnu nesreću (Video: Dnevnik Nove TV)
Ministar skrivio prometnu nesreću (Video: Dnevnik Nove TV)

Tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje razbio je službeni automobil. Do nesreće, koja se prije nešto manje od mjesec dana dogodila u Splitu došlo je prilikom prestrojavanja.

Javnost je o nesreći doznala tek sada. Ministar, kako kaže, nije vidio vozilo u drugoj traci i došlo je do sudara. Odmah je pozvao policiju i platio kaznu od 750 kuna, a ozlijeđenih nije bilo.

'Sudarili smo se, ja sam odmah zvao policiju, platio kaznu na licu mjesta...', kratko je komentirao okolnosti nesreće tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje

Splitskim ulicama, Šprlje je tog dana kako kaže vozio u ulozi ministra pravosuđa.

"Bio je jedan sastanak s jednim kolegom vezano za mjere poboljšanja unutar sustava vezano za upravljanje u radnim procesima, to je jedan u nizu raznih sastanaka, taj dan sam trebao imati dva tri sastanka, međutim zbog prometne mi se sve poremetilo', nastavio je Šprlje. 

Iako ima pravo na službenog vozača, Šprlje ističe kako ga zbog ušteda u pojedinim situacijama ne koristi.

'Često ja koristim vozača, međutim nastojao sam vikendima i danima određenim ne koristiti vozača kako bi se smanjio trošak na prekovremenima i smještaju vozača, to je bio jedan od razloga što sam vozio sam, nije mi to običaj, ali evo mjere štednje su na svakom koraku, pa i u tom dijelu', dodaje Šprlje. 

Ministri koriste službeni automobil srednje klase sa ili bez službenog vozača. O nesreći za koju se saznalo tek nakon mjesec dana, svog šefa, tehnički ministar pravosuđa obavijestio je odmah.

'Gospodin Šprlje je mene obavijestio kada je nesreća bila, rekao mi je da je napravio pogrešku, isto je i napisao i dao izjavu, nije ništa skrivao, pričekao policiju, platio trošak, dogodilo se', izjavio je Božo Petrov.

Štetu koja na razbijenom automobilu nije velika, platit će porezni obveznici.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se