Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekonomisti: Prekasno je!

Kritike Vladi: 'Žalosno je što i nakon 3 godine prstom upiru u nekog drugog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Vlada vjeruje kako još uvijek nije kasno za rezultate, oporba i ekonomisti smatraju kako je za oporavak u njihovu mandatu prekasno!

Na kritike premijera Milanovića kako je bivša vlast kriva zato što već 11. kvartal BDP ne raste, HDZ odgovara kako je žalosno je da nakon tri godine i dalje za svoje neuspjehe upiru prstom u nekog drugog!

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku"

I dok Vlada vjeruje kako još uvijek nije kasno za rezultate, oporba i ekonomisti smatraju kako je za oporavak u njihovu mandatu prekasno! Da BDP padne 11 puta zaredom uspjelo je jedino, tvrdi HDZ-ova Ivana Maletić, Vladi Zorana Milanovića.

BDP u drugom tromjesečju PAO 0,8 posto!

'Žalosno je da nakon tri godine jedan premijer krivi nekog drugog za vlastito neznanje, nesposobnost i nerad jer upravo on i njegova vlada su uveli Hrvatsku u neslavni rekord kontinuiranog pada. Iz kvartala u kvartal obećavaju ljudima otvaranje radnih mjesta, bolji život, gospodarski rast osjećamo se svi kao u nekom beskonačnom danu, kao u onom filmu budimo se izpočetka i slušamo istu priču a ništa se dobro ne događa', rekla je Ivana Miletić, zastupnica u Europskom parlamentu.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ne na filmu već na Facebooku priča o optimizmu. Na svom je profilu napisao: 'Donesimo malo optimizma u stvari koje radimo. Napredak će slijediti za njim!'

A citirao je i osnivača jedne autokompanije kazavšii: 'Neovisno o tome misliš li da nešto možeš  ili ne možeš u pravu si!'

Onaj koji misli da je u pravu da do kraja mandata ova Vlada može nešto konkretno učiniti, smatra profesor Brkić, prevario se.

'U ovih godinu dana se ne može napraviti ništa bitno, ali bi se barem moglo otvoriti vrata tim toliko očekivanim strukturnim reformama. Strah od toga da se zbog toga izbori gube po mom sudu je neopravdan', kazao je prof.dr.sc. Luka Brkić, profesor na Fakultetu političkih znanosti.

I predsjedniku Ivi Josipoviću kritičari predbacuju da se mogao više angažirati zbog teške gospodarske situacije.

'Ja sam učinio što sam mogao kroz gospodarsku diplomaciju ali očekivat da predsjednik sa ovim ustavnim ovlastima kakve imam, naprosto nije realno', kazao je predsjednik Josipović.

Evo što je Milanović rekao o padu BDP-a

Vlada zna što je za činiti.

'Slijedećih 10 godina Hrvatska mora tražiti nove motore rasta, a to je izvoz, turizam to je brodogradnja', kazao je premijer Zoran Milanović.

'Nezaposlenost u određenoj mjeri pada, broj izdanih građevinskih dozvola prema vrijednosti je značajno veći. Mi i sa poreznim promjenama koje namjeravamo izglasati i provesti do kraja godine idemo prema tome da ljudima damo malo više daha', dodaje Milanović.

Ukoliko dođu na vlast HDZ planira imati vladu stručnjaka, tvrdi Maletić, ne političara. Cilj im je povući više novca iz EU fondova, kaže, te pokrenuti investicije.

'Stvorit ćemo povoljnije uvijete poslovanja za poduzetnike isto tako kroz potporne institucije ćemo im pomoći vodit ćemo stabilnu poreznu politiku nećemo svako malo nešto mijenjati i nastojat ćemo sigurno kvalitetnim mjerama rasteretiti gospodarstvo', najavila je Maletić.

Građani očekuju konkretne rezultate! Dosta im je lijepih riječi i praznih obećanja - tko god sutra - bio na vlasti. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene