Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove primjedbe

Kritika iz EU: Imenovanja se obavljaju po političkom ključu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz EU stižu nove kritike Hrvatskoj.

Kako doznajemo od visokog izvora u Europskoj komisiji, u EU nisu zadovoljni situacijom s brodogradilištima. Smatraju da taj problem ostaje gorući sve dok ne budu potpisani konkretni ugovori o privatizaciji. U suprotnom, kažu, bankrot je jedina realnost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Zdravko Mamić mito i korupcija Mamić predsjedniku suda dao sat od 15.000 eura: "Htio sam ga imati na svojoj strani"

Više je zamjerki stiglo i zbog Poglavlja 23 o pravosuđu. EU navodi sukobe interesa, problematične biračke popise, ali i prijedlog zakona o policiji i imenovanja mimo procedure, odnosno, kako je rekao izvor, po političkom ključu. Tako iz Bruxellesa posebno zamjeraju Vladi što u Nadzorni odbor Ine odlaze ministri Linić i Čačić

Zamjerka je upućena i zbog naknada za pružanje usluga mobilnim operaterima.

Iz Bruxellesa smatraju da ovoj vladi treba dati još malo vremena da se uhoda. Naime,dobar dio ministara dužnost su preuzeli potpuno nespremni, bez osnovnih znanja o pravnoj stećevini unije i mnogi od njih su sad šokirani dinamikom briselskih sastanaka na kojima moraju sudjelovati.

Europska komisija se čudi zašto se tako malo hrvatska administracija s njom konzultira. U svakom slučaju ovo izvješće neće bit perfektno, ali će bit prihvatljivo.Ono jesensko će bit ključno i odredit će ritam ratifikacije pristupanje ugovora u parlamentima zemalja članica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene