Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2017.

Staničić: Našim kandidatima je Rijeka na prvom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat HDZ-a za riječkoga gradonačelnika Kristijan Staničić danas je na konferenciji za novinare predstavio Maju Ševerdiju i Josipa Ostrogovića kao svoje kandidate za zamjenike te kandidacijsku listu za Gradsko vijeće Rijeke, navodeći da su glavni kriteriji za njihov odabir bili stručnost, vjerodostojno zastupanje stranke te da im je "Rijeka na prvom mjestu".

Maja Ševerdija, rođena 1988. godine, učiteljica je razredne nastave i aktivna je u humanitarnom djelovanju. Ustvrdila je da dosadašnja vlast u Rijeci "stavlja tajkune na prvo mjesto, a Rijeka i Riječani su im na zadnjem" i ustvrdila da riječki HDZ zastupa oprečno gledište.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Josip Ostrogović rekao je predstavljajući se da dolazi iz realnog sektora i naglasak njegova političkog djelovanja u budućnosti će biti na revitaliziranju gospodarstva u Rijeci i ostvarenja pozitivne poslovne i poduzetničke klime. Dosadašnja neodgovorna gradska vlast tome nije pridavala pažnju, ustvrdio je.

Predstavljeni su i koalicijski partneri HDZ-a na kandidacijskoj listi, HSLS, HSP AS i HSP.

Staničića su novinari tražili komentar izjave nezavisnog kandidata za gradonačelnika Hrvoja Burića, nekadašnjeg člana i gradskog vijećnika HDZ-a, da se izborom Kristijana Staničića za gradonačelnika Rijeke ne bi ništa promijenilo jer "HDZ drži ljestve SDP-u u gradu".

Staničić je rekao da jedino Burić zna je li on držao ljestve SDP-u kao sukreator politike HDZ-a i istaknuti tadašnji član stranke u Rijeci. Sadašnji kandidati su mladi po godinama, a neki i po stranačkom stažu i sigurno nisu držali ljestve SDP-u, poručio je.

Na pitanje znači li izostanak dosadašnjih HDZ-ovih gradskih vijećnika s kandidacijske liste da je njihov rad ocijenjen lošim, Staničić je kazao da je HDZ mal odaziv birača na prošlim lokalnim izborima shvatio kao poruku te je pokrenuo promjene unutar stranke i moderniziranje. Dana je prednost novim ljudima, ali to ne umanjuje vrijednost dosadašnjih vijećnika, koji će i nadalje davati doprinos stranci, kazao je Staničić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene