Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krijumčarima cigareta određen jednomjesečni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 29 članova skupine osumnjičene za krijumčarenje 1,5 milijuna kutija cigareta vrijednih oko 42 milijuna kuna danas je pokrenuta sudska istraga, a protiv njih 27 određen je i jednomjesečni pritvor.

U akciji "Walter" policija je uhitila 18 osoba, od kojih su dvije
puštene da se brane sa slobode, pet ih je u bijegu, jedan osumnjičeni je u zatvoru u Austriji, a u Sloveniji je uhićeno pet osoba, među kojima, kao i u Hrvatskoj, jedan carinski službenik.

Pročitajte i ovo Ilistracija Stigla službena objava Od petka poskupljuju cigarete: Poznato koliko će iznositi nove cijene kutija Ilustracija Filmska scena u Novoj Gradiški Kombijem punim migranata zabili se u policiju pa pobjegli pješke, obojica bjegunaca uhvaćena

Istražni sudac Zoran Luburić je protiv svih pokrenuo istragu, a
pritvor nije odredio samo dvojici koji su ranije pušteni da se brane sa slobode i za koje USKOK to nije ni tražio.

Sudac je jučer ispitao 16 privedenih, od kojih se velika većina
branila šutnjom od optužaba USKOK-a da su se udružili radi
krijumčarenja, izbjegavanja carinskog nadzora i odavanja službene tajne.

Prema USKOK-ovom istražnom zahtjevu, skupina je organizirana sredinom veljače ove godine, a svaki član unaprijed je znao svoju ulogu u krijumčarenju cigarete iz Srbije i Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

U skupini se točno znalo tko financira nabavu "robe", tko je zadužen za nabavu i prebacivanje preko granice, pretovarivanje i pakiranje, skladištenje, prijevoz, pratnju i izvidnicu te nalaženje krajnjih kupaca.

Jednu od važnijih uloga imao je osumnjičeni carinik Nenad Novosel koji je krijumčare obavještavao o kretanju mobilnih jedinica Carinske uprave i policije.

Uz njega, u pritvoru su Gojko Beus, kojemu se prije nekoliko godina sudilo također zbog krijumčarenja cigareta, te Igor Turac, od ranije poznat po krijumčarenju veće količine kave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene