Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebna čast

Kretanje Pape će nadzirati Šibenska gradska straža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Užurbane pripreme za dolazak pape Benedikta XVI. u Hrvatsku. Posebnu čast ovih je dana dobila povijesna vojna postrojba - Šibenska gradska straža. Zadatak će im biti nadzirati kretanje Svetoga oca.

Povijesna vojna postrojba, šibenska gradska straža dobila je zadatak da poput vatikanske počasne garde simbolično nadzire kretanje Svetog oca. 'Mislim da je velika čast za gradsku stražu što je u službenom dočeku pape Benedikta. Mislim da je ovo velika čast i za grad Šibenik', rekao je Siniša Burić, dopredsjednik gradske straže.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Papu Benedikta nadzirat će svojim srednjovjekovnim naoružanjem. Iako samostrel sigurno neće opaliti, potrebno je znati sve o njegovom djelovanju. Od osnutka izazivaju poglede znatiželjnika, a prigodno gostuju u cijeloj zemlji.

>> Policija: Dok Papa prolazi zatvorite prozore

Četvrtog će se lipnja ipak dogoditi njihov najznačajniji trenutak. 'Nismo baš bili ono, ajmo sada obući tajice pa šetati po gradu pa smo više, onako iz zafrkancije, napravili krug, pa što bude', rekao je Joško Babačić, predsjednik gradske straže. I bit će to da će dočekati Papu. Svi su stražari dragovoljci Domovinskog rata, a Počasni član je i šibenski biskup mons. Ante Ivas.

Pod zastavom Svetog Mihovila i uz budno oko gradskih stražara Benediktu XVI. zagarantiran je siguran i ugodan boravak u Hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene