Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio uz Todorića

Opisao što se događalo: Krešimir Macan o "najnapetijem danu ikad" u Agrokoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PR stručnjak Krešimir Macan prisjetio se da je Ivica Todorić prilikom potpisivanja lex Agrokora bio smiren kao pravi lider u ključnom trenutku, ali i dodao da je sam čin bio izuzetno emotivan.

PR stručnjak Krešimir Macan bio je pozvan u posrnuli koncern Agrokor da "gasi vatru", a u intervjuu za Tportal progovorio je o svojoj tadašnjoj ulozi i otkrio kako je izgledao dramatični dan u travnju kada je Ivica Todorić koncern predao državi.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić odgovara na pitanja Josipe Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) POTVRDIO JELENIĆ Produljena istraga u slučaju Agrokor, okončat će se u svibnju 2019. Ivica Todorić u intervjuu na Dnevniku Nove TV, arhiva (Foto: Dnevnik.hr) ''ozbiljne optužbe za prijevaru'' Sud u Londonu odlučio: Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj: ''Malo sam razočaran, ali idem dalje u fight''

"Taj kratki angažman od tjedan dana na vrhuncu krize u travnju je moj prvi i jedini kontakt s koncernom zasad, pa i sa samim Ivicom Todorićem. Nezaboravnih pet dana, totalna centrifuga, ali vrijedno iskustvo. Zadatak nam je bio da komunikacijski pomognemo Antoniu Alvarezu u njegovu pokušaju restrukturiranja koncerna uz pomoć banaka, no s obzirom na to da je ostalo premalo vremena, a koncern je bio u blokadi, Ivica Todorić aktivirao je lex Agrokor i s time je moj angažman završio", ispričao je za Tportal PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje.

Prisjetio se i 7. travnja, dana kad je Todorić potpisao lex Agrokor.

"To je bio najnapetiji dan ikada. Kada se vidjelo da nema druge, zaigralo se na kartu lex Agrokor, iako je Todorić pokušao pronaći sve druge opcije. Nemojmo zaboraviti da već sljedećeg petka nije bilo novca za plaće u tvrtkama u sastavu koncerna. On je to jednostavno morao potpisati i na tome se radilo do zadnjeg trenutka. Ja sam svjedočio tome potpisivanju. Bio je smiren kao pravi lider u ključnom trenutku, no sam čin bio je izuzetno emotivan. Vjerujem da je on u tom trenutku bio svjestan toga da nikada više neće doći u taj Agrokor kao vlasnik. Odobrio je poruke poslane tog dana, pa i ono 'sve predajem hrvatskoj državi' jer je želio istaknuti koliko je vrijednosti kroz godine stvorio kroz ulaganja koncerna. Da ostavlja i dugove, tada još nismo znali. Nitko nije. On je jedini znao pravu situaciju i on je bio taj koji je sve vrijeme donosio odluke i bio ‘predsjednik’ kojem se ne protuslovi", rekao je Macan.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene