Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravosudni radnici

Krešić o Plenkovićevoj ponudi sindikatima: "Produžio je partiju pokera u kojoj će se čekati tko će prvi trepnuti"

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Štrajk pravosuđa, ilustracija - 1 Štrajk pravosuđa, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk pravosuđa, ilustracija Štrajk pravosuđa, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Štrajk pravosuđa, ilustracija - 2 Galerija 1/4 >>
Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak poslijepodne je bio i na predsjedništvu stranke. Bila je to prilika i da ga novinari pitaju kako gleda na nastavak štrajka u pravosuđu.

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić komentirao je izjave premijera Andreja Plenkovića nakon sjednice predsjedništva vrha HDZ-a. 

Što se tiče štrajka zaposlenika u pravosudnom sustavu, predsjednik Vlade istaknuo je da će odlukom o dodatku na plaću i regresu biti obuhvaćeno 219 tisuća ljudi, što je značajno povećanje koje pokriva sve pregovore kada je riječ o granskim ugovorima.

''Ponovili smo prijedlog koji je usuglašen s partnerima iz sindikata državnih i javnih službi, dakle povećanje plaće od 60 do 100 eura ovisno u koeficijentu i regres od 300 eura. Ovaj prijedlog je itekako dobar, pokrit će najveći broj onih o kojima je riječ u okviru službenika u pravosuđu, a ministar Malenica će i dalje voditi razgovore'', rekao je Plenković.

"Premijer je uvjeren da je ponuda koja je na stolu i koju su de facto prihvatili Sindikati državnih i javnih službi jako dobra. Kada je riječ o štrajku onih nezadovoljnih u pravosuđu, a prije svega to su svi oni u državnom odvjetništvi i sudovima koji nisu suci, traže rast od čak 400 eura", rekao je Krešić.

Plenković je zadovoljan jer je kupio vrijeme do konačne odluke što sa Sindikatima.

"Time je produžio svojevrsnu partiju pokera koja za sad relativno kratko traje, ali u kojoj će se ipak čekati tko će prvi trepnuti", poručio je Krešić.

"Smatramo da je ovaj prijedlog koji smo i danas dogovorili sa sindikatima državnih i javnih službi itekako dobar i da će on pokriti najveći broj onvih o kojima je riječ u okviru službenika u pravosuđu. Mislim da je ono što je na stolu itekako dobro, vodit će ministar i dalje razgovore, ali ja mislim da je ovo što smo mi danas dogovorili itekako pozitivno", rekao je premijer.

Na sjednici predsjedništva bilo je i drugih tema.

"Razgovaralo se i o lokalnim izborima, rezultatima lokalnih izbora u Sinju, ali je najavljena i prva sjednica Savjeta za digitalnu tranziciju koja bi trebala pomoći da što brže bolje i efikasnije krene digitalnom tranzicijom. U tom tijelu bi trebali biti razni stručnjaci koji nisu vezani uz Vladu i HDZ", rekao je Krešić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene