Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za dva dana

Kreću E-upisi u srednje škole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ove godine učenici će se prvi put u srednje škole upisivati na internetu. U uspostavljanje sustava doduše i nisu utrošena enormna novčana sredstva, tek milijun kuna. Portal e-upisi na internetu će biti već za dva dana.

Malo tipkanja i nekoliko poteza mišem zamijenit će čekanje u redu, ispunjavanje upisnice i šetanje od škole do škole.Ostalo je manje od 2 dana do postavljanja sustava na internet. Budući srednjoškolci, njihovi roditelji, ali nastavnici puni su pitanja, a Carnetovi operateri pod velikim opterećenjem. 'Imamo nekakvih preko tisuću poziva dnevno, od toga je nekakvih 350 do 400 mailova, a i imamo nešto sitno Skype poruka', kazao je Davor Leipold, voditelj Carnetova pozivnog centra.

Pročitajte i ovo Ilustracija Školska godina 2023./2024. Od ponedjeljka počinju prijave za upise u prvi razred srednje škole: Ovo su detalji koje morate znati Slika nije dostupna Prvi na svijetu! 46 tisuća 'osmaša' ove godine srednju školu upisuju on-line

Osmaši su o načinu upisa u srednje škole informirani ovom brošurom. Korisnička imena, lozinke i PIN-ove za prijave već su dobili. Korištenje aplikacije e-upis prilično je jednostavno. 'Meni je osobno Facebook puno kompliciraniji nego što je ovaj sustav ovdje i ja mislim da će učenici vrlo lako to savladati', kazao je Vedran Mornar, voditelj projekta e-upisi.

>> Novi kriteriji upisa u srednje škole: Evo što će se bodovati!

Na portal se ulazi unosom sigurnosnih podataka. 'Otvara im se onda izbornik najznačajnija je stavka obrazovni program i to je tražilica obrazovnih programa', objasnio je Mornar.

Na stranici škole učenici će dobiti osnovne informacije, opis obrazovnih programa i uvjete upisa. Tu se izabiru i izborni predmeti, a ocjene iz imenika bit će automatski unesene u sustav na kraju školske godine. 'Učenici će doticaj s papirima imati jedino kada budu potpisivali prijavnicu koja će izaći krajem 6. mjeseca i bit će potrebno potpisati kao dokaz da je to stvarno njihova lista prioriteta i želja za upisom', kazao je Zvonimir Stanić, ravnatelj Carneta.

Tko nema internet u kući, moći će koristiti školska računala. Od četvrtka u 14 sati svih 46.000n osmaša o svojoj će budućnosti odlučivati na - mreži svih mreža.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene