Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona potrage za knjigama

Kreće nabava udžbenika i školskog pribora, cijene se penju i do 3.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom kolovoza počinje i vrijeme planiranja troškova kupnje školskih knjiga. Neki gradovi i općine odlučili su subvencionirati nabavu školskih knjiga, no uglavnom će teret kupnje snositi sami roditelji.

Knjižare su opremljene, a roditelji su u nabavi školskih knjiga. Računica je sljedeća: komplet od 10-tak knjiga za vašeg prvašića stajat će 600-tinjak kuna. A s višim razredima rastu i cijene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Slika nije dostupna Torbe će biti lakše POPIS S CIJENAMA: Najskuplji udžbenici bit će za...

>> Učenike 2014. očekuju novi, laši udžbenici

Hrvatski, engleski, matematika, fizika, geografija dio je od 20 naslova koji čini komplet za jednog osmaša. Za to će biti potrebno izdvojiti oko 1.000 kuna. Jeftini nisu ni kompleti udžbenika za srednjoškolce. Primjerice, cijena gimnazijskog kompleta kreće se oko 1.400 kuna.

Jeftinija alternativa svakako su antikvarijati. Uštedjeti se može i do 50 posto. Ali svemu treba pridodati i ostali pribor, bilježnice, olovke, materijal za likovnu kulturu, školske torbe. Troškovi opremanja školarca iz novčanika tako će izvući i do 3.000 kuna.

'Ja imam troje djece pa je to više od 5.000 kuna', rekla je majka Snježana koja je je krenula u nabavku školskog pribora. Sezona potrage za knjigama tek kreće. Preporuka roditeljima je i razmjena knjiga. Uskoro kreću razmjene na otvorenom. A i ministar obrazovanja Željko Jovanović uvjerava da će od iduće godine, zbog drukčijeg papira stranica udžbenika, oni biti ne samo lakši nego i jeftiniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene