Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Online kampanja

Protiv odlaska mladih: Najviše glasova za "autobus duhova" dobili Ante Pavelić i Franjo Tuđman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreativci za bolje sutra pokrenuli su zanimljivu online kampanju "Odljev duhova prošlosti".

Građane pozivaju da na njihovoj stranici http:// www.odljevduhovaproslosti.com/  nominiraju duhove koje će autobusom poslati van Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ilustracija velike migracije Rekordno useljavanje u Njemačku: Pogledajte koliko je Hrvata otišlo u obećanu zemlju Valentina Baus - 2 Podaci Eurostata Smanjuje se broj stanovnika u Europskoj uniji: Hrvatska ipak u jednoj stvari prednjači

“Vi se bavite ustašama i partizanima, a ja odoh van”, rečenica je koja se često čuje u hrvatskoj javnosti. Hrpa ljudi odlazi izvan naše zemlje jer se stalno bavimo prošlošću, a moramo se okrenuti budućnosti", tvrdi grupa Kreativaca za bolje sutra.

Upravo zato su pokrenuli online kampanju "Odljev duhova prošlosti" kojom na simboličan način žele upozoriti na veliki hrvatski problem - odljev mozgova, odnosno masovno iseljavanje mladih i talentiranih ljudi.

Cilj ove akcije je simbolički se riješiti duhova prošlosti. Ukrcat će ih na autobus i 14.11. 2017. ih poslati izvan Hrvatske. Tako bar jedan autobus neće sudjelovati u odljevu mozgova, navode Kreativci za bolje sutra i dodaju "da će tako poslati izvan Hrvatske duhove prošlosti koji nas nepotrebno opterećuju i zbog kojih mnogi mladi i odlaze".

"Ljude treba senzibilizirati da rade svojevrstan pritisak na one koji nas neprestano uvlače u te igre prošlosti, svađajući se o partizanima, ustašama i ostalim duhovima", kažu Kreativci.

Napominju da im namjera nije niti na koji način izjednačavati duhove prošlosti niti
uspoređivati koji su krivi ili zaslužni za nešto, već žele građanima poslati poruku da treba prestati pričati o tim duhovima.

"Ako se ovakav tempo iseljavanja nastavi, za nekoliko godina nećemo imati kreativnih mozgova koji bi ovdje radili. Život u prošlosti sprječava nas da se okrenemo budućnosti", smatraju Kreativci.

Duhovi prošlosti koji su za sada dobili najviše glasova za odlazak iz Hrvatske su Ante Pavelić i Franjo Tuđman. Tu su još u autobusu Jure Francetić, Tito, Mile Budak, Boško Buha...
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene