446296
446296
446296
446296
446296

PLJAČKA NA KRČKOM MOSTU Smjene i destimulacije zbog sramotno visokih naplata turistima

  • , 11.08.2016., 15:39
  • Autor:
  • komentara

Mijenja se odluka o postupanju na mostu Krk u uvjetima olujnog vjetra, a došlo je i do nekih kadrovskih izmjena, priopćili su iz Hrvatskih autocesta održavanja i naplate cestarine d.o.o.

 
 
 
 
Krčki most (Foto:Nel Pavletic/PIXSELL)
Krčki most (Foto:Nel Pavletic/PIXSELL)

Nakon što se digla prašina oko visokih naplata turistima prilikom korištenja usluga vučne službe preko krčkog mosta, nadležne službe donijele su odluke u kadrovskim promjenama.

'Uprave Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. i HAC ONC d.o.o. ponukane događajima od prošlog tjedna, gdje se vlasnicima kamp kućica i motocikala neopravdano naplaćuje previsoka cijena za prijevoz preko mosta Krk, donijele su zajedničku odluku o izmjeni 'Odluke o postupanju na mostu Krk u uvjetima olujnog vjetra' kojom se do daljnjeg zabranjuje propuštanje vozila koja na svojoj transportnoj površini vidljivo prevoze one skupine vozila (npr. motocikli) ili priključna vozila (npr. kamp kućice) kojima je u tom trenutku zabranjeno prometovanje mostom. Odluka će biti na snazi do dodatnog usuglašavanja svih relevantnih službi (Upravitelja, operatera, policije i prometne inspekcije), a u cilju povećanja nivoa sigurnosti te kvalitetnije usluge našim korisnicima.

Nakon dobivenog izvještaja unutarnje kontrole HAC ONC-a te utvrđenih činjenica postupanja naših djelatnika na Krčkom mostu u vrijeme vikenda od 05. do 07. kolovoza 2016. godine, a vezano za prijevoz kamp prikolica i motocikala vozilima vučnih službi preko Krčkog mosta u vrijeme ograničenja prometa, te načina i dinamike zatvaranja mosta za određene kategorije, donesena je Odluka vezana uz kadrovske promjene u Sektoru za naplatu cestarine i Sektoru za održavanje autocesta.

Odluka o kadrovskim promjenama donesena je na temelju činjenica koje ukazuju da se u određenim segmentima ovog događaja nisu iskoristile sve mogućnosti u obavljanju poslova vezanih za neometano odvijanje prometa na autocestama, odnosno stručne službe nisu postupale u skladu sa internim aktima te pravovremeno i na vrijeme izvještavale svoje nadređene', priopćili su iz iz Hrvatskih autocesta održavanja i naplate cestarine d.o.o.

Smijenjeni su:
- voditelj tehničke jedinice održavanja Most Krk
- dva voditelja smjene naplatne postaje Most Krk.

Osim smjena, najavljene su i destimulacije:
- voditelju tehničke jedinice naplate cestarine,
- pomoćniku voditelja naplate cestarine te
- voditelju pravca tehničke jedinice.

Svim radnicima koji su smijenjeni sa svojih radnih mjesta ponuđen je drugi Ugovor o radu u skladu sa njihovim stručnim spremama, dok su na ista radna mjesta imenovani radnici koji zadovoljavaju kriterij stručnosti a predloženi od nadležnih direktora Sektora.

U HAC ONC-u ističu kako 'poduzimaju sve radnje kako bi se osigurala protočnost i sigurnost na autocesti', te im je misao vodilja: 'biti najučinkovitiji operater autocesta u RH koji stvara dodanu vrijednost za korisnike autocesta i svoje vlasnike'.

Podsjetimo, zbog zabrane prolaska vozila s kamp prikolicama, čekajući smirivanje bure, mnogi turisti su čekali više od 24 sata. Naposljetku su, kako bi došli do destinacije na Krku, platili i po 150 eura za prijevoz kamp kućice vučnom službom na otok.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se