Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kramarić: Neću se kandidirati za Sabor ako Pecek bude nositelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik predsjednice HSLS-a Zlatko Kramarić izjavio je danas u Osijeku kako se neće kandidirati za Hrvatski sabor ako nositelj liste u 4. izbornoj jedinici (Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija) bude HSS-ovac Željko Pecek.

Na konferenciji za novinare Kramarić je kazao kako je pri sklapanju koalicije HSS-HSLS-PGS bio dogovoren omjer po kojemu bi šest nositelja lista pripalo HSS-u, tri HSLS-u, a jedno PGS-u. Rekao je da će kao zamjenik predsjednice HSLS-a inzistirati na tom omjeru ali i na tome da u 4. izbornoj jedinici nositelj bude HSLS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivić Pašalić nositelj liste u 9. izbornoj jedinici Slika nije dostupna Osnovan izborni stožer HDSSB-a, nositelj lista Glavaš

Ocijenivši kako sastavljanje liste mora biti poruka biračima te da se protivi "mehaničkom sastavljanju liste", Kramarić je kazao kako će se u Zagrebu sutra sastati predsjedništvo stranke te da je riječ o pitanjima koja se još dogovaraju.

Na novinarski upit znači li to da neće sudjelovati na izbornoj listi za 4. izbornoj jedinicu ako bi dogovorom bilo određeno da joj nositelj bude Željko Pecek (HSS), Kramarić je odgovorio potvrdno, dodavši kako mu "politika nije jedina sudbina u životu".

Na upit novinara traži li on da osobno bude nositelj liste, Kramarić je odgovorio niječno dodavši kako želi "optimalizaciju liste", ali je potvrdio da će se zauzimati da mjesto nositelja liste u toj izbornoj jedinici pripadne HSLS-u.

Liste moraju jamčiti da će utjecaj jedne i druge stranke doći do izražaja, a ako to izostane, onda nema nikakvih razloga da nužno budem na takvoj listi, gdje bih samo bio fikus, ocijenio je Kramarić.

Zamoljen da komentira činjenicu da ga vlastita županijska
organizacija nije kandidirala za izbornu listu na parlamentarnim izborima, Kramarić je kazao kako to govori o "dubokom sukobu", te da će vodstvo te organizacije imati prigodu pokazati svoju vrijednost.

Ponovio je kako se neće kandidirati na prijevremenim izborima za osječko Gradsko vijeće jer je, kako drži, ostao u manjini u osječkoj organizaciji HSLS-a, čije će vodstvo na tim izborima, koji će se održati istodobno s parlamentarnim, morati preuzeti "odgovornost za odluke na kojima su proteklih tjedana inzistirali".

Dodao je kako ne pristaje sudjelovati u "neprincipijelnim koalicijama koje bi za cilj imale samo određeni broj fotelja".

Zamoljen da komentira svoju budućnost u stranci, Kramarić je kazao kako ga je na dužnost zamjenika predsjednice HSLS-a izabrao sabor stranke te da će do 2010. godine, ako se stranački sabor ne održi ranije, biti na toj dužnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene