Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namijenjen učenicima i studentima

'Kraljica mora' uplovila u Split

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi školski brod u Hrvatskoj od osamostaljenja 'Kraljica mora' uplovio je danas u Split.

Na motorni jedrenjak dugačak 35 metara može se ukrcati 28 učenika, odnosno studenata, četvero nastavnika i sedam članova posade. Koristit će ga učenici pomorskih škola i studenti pomorskih fakulteta, koji će na ovaj način dobiti potreban praktični dio nastave. Njegova gradnja stajala je 37 milijuna kuna, a prvi splitski studenti isplovit će na njemu već u subotu.

Pročitajte i ovo Danska kraljica - 2 Nakon više od pola stoljeća Razotkriven razlog odlaska danske kraljice: Pokušava spasiti sinov brak? Margareta II. nakon 52 godine Margareta II. šokirala najavom: "Odstupit ću s dužnosti danske kraljice"

'Ministarstvo mora će financirati troškove održavanja broda, posade i goriva, a ministarstvo znanosti samo troškove studenata uz to mi ćemo i stipendirati studente do sada stipendiramo 600 studenata, a na jesen ćemo još raspisati natječaj za još 50 stipendija', rekao je Mario Babić, državni tajnik za more. 'Mi imamo, doduše, jake kvalitetne simulatore, međutim škola je škola, a brod je brod, znači socijalizacija, da se naviknu kako živjet u kabini sa nekim, a neke stvari se i ne mogu izvesti nego na brodu', zaključio je Dragan Pavelin, ravnatelj Pomorske škole Split.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene