Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotova školska godina

Kraj škole: Osnovnoškolci tužni, srednjoškolci jedva dočekali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od pola milijuna školaraca od danas je, barem u mislima, na moru. Završila je još jedna školska godina.

Većina je zadovoljna ocjenama i kreće u potragu za srednjom školom. Ipak, s tugom u srcu jer je 8 godina zajedništva došlo kraju. Kod srednjoškolaca, nema kraja veselju. Mnogim učenicima najdraži zvuk, zvuk koji prekida ispitivanje, naporne sate ili toliko puta poslušane priče profesora, odjeknuo je posljednji put ove školske godine. Osmaši su poželjeli da ga nisu čuli. Došao je kraj jednog životnog razdoblja, vesele se novim iskušenjima, ali sa suzom u oku.

Pročitajte i ovo Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu

'Naravno da smo tužni, 8 godina smo tu bili zajedno, živjeli, ali znam da će moji prijatelji uvijek ići sa mnom, uvijerk će biti u srcu,' rekla nam je Tena. 'Ovih 8 godina prijateljstava, druženja, iskustava je gotovo, plačem cijeli tjedan, svi plaču, teško je,' rekla je Ines. Uz ispitivanje ili bez njega, nije upalilo. Upisi u srednje škole stižu za deset dana. Buduće škole već su odabrane, no prije ponovnog sjedanja u klupe i raznovrshih ocjena u imenicima, vesele su dugom toplom ljetu.

'Idem s prijateljima na tri debatna kampa, pa s roditeljima na more i onda ako uhvatimo još koju priliku proslaviti kraj škole,' rekla je Martina. 'Idem na more s roditeljima i nadam se da ću sve prijatelje povesti u vikendicu s njima,' rekla je Valentina. Srednjoškolci veseli, ni traga suzama u oku. Kažu, bilo je naporno, odmor će im dobro doći.

'Sreća, definitivno sreća, nakon godinu dana smo dočekali. Konačno je gotovo,' rekli su nam. Dobro će iskoristiti ljeto jer ih u rujnu čekaju iskušenja, početak priprema za državnu maturu i potraga za fakultetima. Dok su učenici u mislima na moru, za profesore odmora nema. Sjednice, popravni, upisi novih generacija. No kako kažu, s odlaskom svake, gube dio sebe. 'Uvijek nakon što jedna generacija ode, ode i dio nas, ali dođu nova djeca, sljedeće godine će doći nova generacija pa se vežemo uz njih i tako iz godine u godinu,' rekao je prof. Drago Bagić, ravnatelj II. gimanzije u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene