Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istupio iz HSP-a dr. Ante Starčević

Kovačević: Stranka mi nije dopuštala da mislim i postupam po svojoj savjesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su iz HSP-a dr. Ante Starčevića izvijestili kako je zbog neusklađenog javnog istupanja na 90 dana sa stranačkih dužnosti suspendiran Pero Kovačević, zamjenik predsjednice te stranke, Kovačevć je priopćio da je prije osam dana samoinicijativno izašao iz stranke jer se ne slaže s njenom politikom.

'Još prije osam dana sam obavijestio predsjednicu (Ružu Tomašić) da izlazim iz stranke jer se ne slažem s politikom koju stranka provodi, a koja se kosi s njenim programom', navodi Pero Kovačević u priopćenju.  Ističe da ne može biti u stranci i surađivati s onima koji mu ne dopuštaju da misli i postupa po svojoj savjesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svečano potpisao pristupnicu 32 godine robijao zbog otmice aviona, a sada ušao u hrvatsku politiku Slika nije dostupna Ruža Tomašić najavila kandidaturu za predsjednicu HSP-a

'Kao moj krimen su naveli podnošenje prijava protiv kriminala i korupcije u gradu Zagrebu, protiv pljačke u pretvorbi i privatizaciji u slučaju Pastora i TDZ-a, sudjelovanje na prosvjedu branitelja te na jučerašnjem zagrebačkom prosvjedu protiv Vlade i moje pismo 'potpore' Kosorovoj. Stranka me kažnjava što postupam kao 'slobodan strijelac', a ja sam samo radio ono što stranka u svome programu zastupa - sankcioniranje pljačke u pretvorbi i privatizaciji te borba protiv korupcije i kriminala', navodi Kovačević.

Tvrdi da je u jučerašnjem prosvjedu na zagrebačkim ulicama sudjelovao jer prosvjednici 'nisu nikakvi anarhisti, već nezadovoljni građani kojima je voda došla do grla i mladi ljudi bez perspektive koji žele bolju budućnost, a nju ne vide uz ovu Vladu'.

>> U Splitu zapalili sliku Sanadera, u Osijeku Pernarova ekipa izazivala nerede

'Borio sam se, borim se i borit ću se uvijek za svoje građane i protiv svega što ne valja u ovoj državi, a toga je previše. Ostajem svoj i borim se za ono u što vjerujem', zaključuje Pero Kovačević. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene