448030
448030
448030
448030
448030

Kovač: Milanović nije napravio ništa da zaštiti hrvatske branitelje

  • , 26.08.2016., 15:27
  • Autor:
  • komentara

Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač u Dubrovniku je komentirao objavljene transkripte razgovora Milanovića s hrvatskim braniteljima te rekao kako nije napravio ništa na planu zaštite hrvatskih branitelja u okviru pregovora Srbije s Europskom unijom.

 
 
 
 
Miro Kovač (Foto: AFP)
Miro Kovač (Foto: AFP)

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović želi iskoristiti izbornu kampanju da bi se prikazao kao domoljub, no nije napravio "ništa, baš ništa" kako bi zaštitio hrvatskih branitelja od sudskog progona Srbije, rekao je u petak u Dubrovniku HDZ-ov ministar vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Miro Kovač.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Kovač je na rubu Dubrovnik foruma kao i brojni drugi sudionici bio zamoljen komentirati objavljene transkripte razgovora Milanovića s hrvatskim braniteljima koji su izazvali buru u javnosti u jeku izborne kampanje.

"Ako pogledate činjenice, on (Milanović) nije napravio ništa na planu zaštite hrvatskih branitelja u okviru pregovora Srbije s Europskom unijom", rekao je Kovač. Pozvao je Milanovića da, ako tvrdi suprotno, pokaže bilo kakav dokument kojim bi to potkrijepio.

Ustvrdio je da Milanović želi "iskorisiti gužvu", "prevariti hrvatske birače" i odbacio svaku usporedbu Milanovića s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom,.

Tuđman je sve svoje diplomatske bitke dobio, a Milanović izgubio, rekao je Kovač i nabrojao Lex Perković, trgovinski rat sa Srbijom, "priču" s braniteljima, rekao je i ponovno podsjetio da je na njih svojedobno slao hrvatsku policiju.

Na novinarsko pitanje nije li zanemarivanje zaštite hrvatskih branitelja od progona konstanta hrvatske politike, primjerice u slučaju Purda, Kovač je odgovorio da je sadašnja vlada napravila baš sve što je moguće u europskom okviru i ponovio da Srbija mora ispuniti kriterije koje je tražila Hrvatska jer inače neće moći napredovati

"Mi smo naslijedili jednu veliku nulu" i napravili smo "maksimun", ustvrdio je Kovač. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se