Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Požegi

Kotromanović: Reformama stvaramo bolje oružane snage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred više od tisuću prijatelja i rođaka ročnika u prigodnom su programu nastupili Puhački orkestar oružanih snaga, te pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri iz Požege.

Osmi naraštaj dragovoljnih ročnika u kojemu ih je 390 od čega 39 žena, dao je prisegu u Središtu za temeljnu obuku HV u Požegi gdje će provesti osam tjedana. Program obuke do sada je završio 1781 ročnik od kojih je 1579 muških, te 202 žene.

Pročitajte i ovo Tetovaže i vojska - 2 Moderniziranje MORH-a Vojska je sve neprivlačnija mladim Hrvatima: "Nastojimo im prilagoditi pravila, ali jedno nikad neće biti dopušteno" Slika nije dostupna Kod Račinovaca, nedaleko Županje EVAKUACIJA U SLAVONIJI: Probijen nasip na Savi, 1.300 građana smješteno na sigurno

"Pokrenuli smo niz reformi jer želimo stvoriti što bolje i kvalitetnije oružane snage koje su prepoznate u više međunarodnih misija", rekao je u čestitci ročnicima ministar obrane RH Ante Kotromanović, te dodao da je pred njima velika odgovornost jer nastavljaju tradiciju pobjedničke vojske iz Domovinskog rata, a imaju i mogućnost da postanu profesionalni vojnici.

Čestitku je uputio i načelnik Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Drago Lovrić rekavši da su se ročnici prisegom obvezeli na odanost domovini na što mogu biti ponosni njihovi roditelji i rodbina jer se obukom stvara i jača ljudski potencijal za profesionalne vojne zadaće. Oni su razgledali tehničko-taktički zbor s opremom za obuku ročnika u krugu požeške vojarne.

Prisezi je nazočio i zapovjednik Kopnene vojske general-pukovnik Dragutin Repinc, te predstavnici javnog i vjerskog života, kao i udruga iz Domovinskog rata grada i županije. Pred više od tisuću prijatelja i rođaka ročnika u prigodnom su programu nastupili Puhački orkestar oružanih snaga, te pripadnici Povijesne postrojbe Trenkovi panduri iz Požege. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene