Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kotromanović o problemu

'Do 2016. moramo odlučiti o sudbini vojnog zrakoplovstva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas kako Hrvatska trenutno posjeduje pet operativno sposobnih borbenih zrakoplova MiG te poručio kako se do 2016. godine mora donijeti konačna odluka o sudbini vojnog zrakoplovstva.

"Sada je operativno sposobno pet komada (MIG-ova), a druge testiramo", rekao je Kotromanović u Kninu prije no što se kod Velike Gorice srušio MiG 21, odgovarajući novinarima na pitanja kakvo je stanje s MiG-ovima koji lete nad hrvatskim nebom i danas su nadlijetali Knin tijekom podizanja državne zastave na tvrđavi u sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Pročitajte i ovo Ministar Anušić i vlasnik Brodosplita Debeljak dogovorili su nastavak izgradnje obalnih ophodnih brodova U Brodosplitu Ministar Anušić sastao se s Debeljakom: "Izgradit ćemo ophodne brodove na ponos svima nama" Slika nije dostupna Gotovina na Alki VIDEO 'Ja sam bivši vojnik, a sada ribar!'

Naglasio je kako Hrvatsko ratno zrakoplovstvo može održavati operativne zrakoplove, s obzirom da su to "strojevi koji nisu čak ni za nas zahtjevni".

"Mi smo u dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga predvidjeli da se do 2016. godine mora donijeti konačna odluka što ćemo napraviti s budućim zrakoplovstvom - hoćemo li ići u nekom drugom smjeru ili ćemo donijeti odluku o gašenju", kazao je Kotromanović.

Srušio se MiG u Donjoj Lomnici! Dijelovi padali u dvorišta obiteljskih kuća!

Želja mu je, istaknuo je, da svi u Hrvatskoj, i vlast i oporba, budu svjesni da se odluka mora donijeti do 2016., izrazivši žaljenje što je "netko oklijevao sedam godina donijeti odluku i stavili su me u 'cajtnot' s vremenom te smo napravili ono što smo mogli".

"Do sada imamo ono što imamo, mi smo zadovoljni - idemo očuvati to što možemo očuvati", poručio je ministar.

Upitan može li Hrvatska sebi priuštiti nabavku novih vojnih zrakoplova, Kotromanović je rekao kako se to neće moći se s obzirom na stanje u državnom proračunu.

"Ako se odlučimo za neki drugi tip zrakoplova moraju se osigurati proračunska sredstva, ali to će biti odluka Vlade", kazao je Kotromanović.

Izrazio je žaljenje što se i danas zviždalo u Kninu tijekom obraćanja najviših državnih dužnosnika, ali i nadu da će se do proslave iduće godine "nečije glave više ohladiti i da će proslava biti dostojanstvena". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene