Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tete idu na burzu

Kostajnica ipak ostaje bez vrtića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV već je izvještavao o tetama u Kostajničkom vrtiću, koje su predano i strpljivo radile iako nisu dobivale plaću. Nadale su se i vjerovale da će doći bolja vremena.

Međutim, novi proračun za odgojiteljice iz vrtića ne predviđa ni kune. Pa se zato, kako kaže gradonačelnik, moraju odrediti prioriteti. Po njemu to znači: nema vrtića, nema knjižnice, nema vatrogasaca, a tete, na zavod za zapošljavanje!

Pročitajte i ovo Ilustracija Brojne pogodnosti Dobre vijesti za roditelje: Zagreb značajno povećava naknadu, a ima i još jedna dobra stvar Ilustracija već od 1. listopada Država pomaže roditeljima: Sufinancirat će smještaj djece u vrtićima do čak 50 posto

>> Ove tete rade besplatno u vrtićima

'Ja se slažem možda ima novac za vrtić ali onda nema za gradsku upravu, e sad što treba biti prije, ja nisam bezosjećajan, ali isto ideš nekakvim redom', kaže gradonačelnik Kostajnice Tomislav Paunović. Odgojiteljice su bile zadnje u redu pa su pola prošle godine radile bez plaće.

Kostajnica iz državnog proračuna 2012. neće dobiti ništa. 'Kažem, koliko para, toliko muzike. Nažalost stradavaju mali, ali mi te ustanove ne možemo imati, ne samo vrtić nego i knjižnicu, turističku zajednicu i vatrogastvo', dodaje Paunović. 'Dat ću ostavku polovicom ožujka bit će još teža situacija i koštat će novi izbori 200.000 kuna ali se problem Kostajnice neće riješiti', poručio je gradonačelnik.

Gradonačelnik Paunović već godinama pokušava riješiti problem. Piše pisma ministarstvima, županima i premijerima i traži novac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene