Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovska predsjednica s Milanovićem i Špremom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kosova Atifeta Jahjaga odvojeno se u srijedu u Zagrebu sastala s premijerom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Borisom Špremom koji su istaknuli da će Hrvatska svojim iskustvom pomoći Kosovu i ostalim zemljama regije na putu u euroatlantske integracije, priopćila su vlada i Hrvatski sabor.

Jahjaga, koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, čestitala je Zagrebu na velikom uspjehu postignutom u ostvarivanju članstva u Europskoj uniji, naglasivši da će hrvatsko iskustvo biti od velike pomoći Kosovu i ostalim zemljama u regiji.

Skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju signal je ostalim članicama da su zemlje u našoj regiji spremne provesti strukturne reforme u svrhu ispunjavanja svih nužnih uvjeta za članstvo, rekla je Jahjaga, navodi se u vladinu priopćenju.

Šprem i kosovska predsjednica suglasili su se da treba intenzivirati gospodarsku suradnju, za što postoji snažan obostrani interes, te suradnju među parlamentima gdje je kosovska strana posebno zainteresirana za prijenos iskustava iz priprema za članstvo u EU.

Predsjednik Sabora je izrazio zadovoljstvo najavom izmjena kosovskog ustava nakon kojih bi hrvatska manjina na Kosovu trebala dobiti svog zastupnika u parlamentu te je podupro politiku Prištine da sa susjednim zemljama razvija suradnju na svim područjima, navodi se u priopćenju iz Sabora. (Hina) 

Pročitajte i ovo Albin Kurti, kosovski premijer Veliki korak Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe naljutila Beograd: "Ovo je dan srama" Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene