Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Sarajevu potvrdio duh razumijevanja

Kosoričin nedolazak u Mostar naštetio Hebrangovoj kandidaturi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posjet Jadranke Kosor Sarajevu danas je zadobio udarno mjesto na naslovnicama svih značajnijih dnevnih listova u BiH. Opća je ocjena da je on potvrdio duh razumijevanja i tolerancije u odnosima dviju zemalja, no neki mediji drže kako bi činjenica da Kosor nije posjetila dijelove BiH s hrvatskom većinom mogla naštetiti i predsjedničkoj kandidaturi Andrije Hebranga.

'Nema otvorenog pitanja koje BiH i Hrvatska ne mogu zatvoriti', naslov je velikog teksta u sarajevskom 'Oslobođenju' koje ističe kako su i Kosor i njezin domaćin, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, izrazili spremnost da sva otvorena pitanja rješavaju u duhu tolerancije a prvo na dnevnom redu moglo biti biti ono koje se tiče imovinsko-pravnih odnosa. List ističe i to kako je hrvatska premijerka obećala snažnu potporu Bosni i Hercegovini na njenom putu k euroatlantskim integracijama.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari" Andrej Plenković PORUKA IZ MOSTARA Plenković: ''Želimo da se riješi anomalija koja postoji od 2006. i muči Hrvate u BiH''

Banjalučke 'Nezavisne novine' kao najznačajniji rezultat razgovora Kosor-Špirić navode iskazanu spremnost da se spriječi učestala praksa bijega počinitelja kaznenih djela iz jedne u drugu državu. 'Sporazum kriminalce privodi pravdi', naslov je u 'Nezavisnim novinama'. Sarajevski 'Dnevni avaz' je pak, samu naslovnicu posvetio 'nešto lakšoj' temi pa je svoje čitatelje izvijestio kako je Miroslav Blažević hrvatsku premijerku 'zabavljao' u jednoj kavani u Sarajevu. U kraćem izvješću o prvom posjetu Kosor glavnom gradu BiH i 'Avaz' kao najvažniji rezultat ističe moguće potpisivanje sporazuma kojim će se onemogućiti zloporaba instituta dvojnog državljanstva odnosno bijega počitelja kaznenih djela preko granice.

Mostarski 'Dnevni list' pak pozornost posvećuje činjenici da je Kosor boravila u Sarajevu a ne i u Mostaru što se, navodno, nije dopalo predsjedniku HDZ BiH Draganu Čoviću koji je, navodi list, zbog toga prvotno mislio i otkazati susret s hrvatskom premijerkom. 'Dnevni list' drži kako bi činjenica da Kosor nije posjetila dijelove BiH s hrvatskom većinom mogla naštetiti i predsjedničkoj kandidaturi Andrije Hebranga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene