Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s Tiborom Navracsicsom

Kosor: Želimo u EU za Mađarskog predsjedanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor odvojeno su se sastali u Zagrebu sa zamjenikom mađarskog premijera i ministrom uprave i pravosuđa Tiborom Navracsicsom.

Josipović je zahvalio Navracsicsu na snažnoj i kontinuiranoj potpori koju njegova zemlja pruža Hrvatskoj na putu u Europsku uniju te je izvijestio gosta o odrednicama i tijeku reforma u pravosuđu i javnoj upravi te o stanju temeljnih ljudskih prava i prava manjina u Hrvatskoj, priopćio je predsjednikov ured.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti"

>> 'RH dobro napreduje s pravosuđem, ali prostora za napredak ima'

Osvrnuvši se na reforme u istom području u njegovoj zemlji, Navracsics je izrazio želju za razmjenom iskustava o modelima i provedbi reforma u objema zemljama i Europskoj uniji.

Kosor želi pristupni ugovor s EU potpisati za predsjedanja Mađarske

Premijerka Kosor iskoristila je sastanak s Navracsicsom kako bi zahvalila cijeloj mađarskoj vladi i narodu na potpori Hrvatskoj pri ulasku u Europsku uniju. Naglasila je kako je velika želja da se pristupni ugovor s EU-om potpiše za mađarskog predsjedanja sljedeće godine, priopćio je vladin ured za odnose s javnošću.

Kosor je istaknula da će Hrvatska učiniti sve što može da se to i dogodi. To bi bio još jedan povijesni most koji bi povezao dvije zemlje, kazala je Kosor i dodala kako Hrvatsku i Mađarsku ne povezuje samo gospodarska i politička suradnja već i pravo, istinsko prijateljstvo.

Mađari nam daju potporu

Navracsics je izjavio kako se duboko nada da će Hrvatska potpisati pristupni ugovor za ulazak u Europsku uniju u Budimpešti za mađarskog predsjedanja. Rekao je da Hrvatska ima punu potporu Mađarske na svom europskom putu i s tim u vezi ponudio je razmjenu iskustava u reformi pravosuđa.

Također, razgovaralo se i o gospodarstvu te je zaključeno kako na tom području ima još vrlo mnogo prostora za suradnju, posebice u energetici. Na sastanku je naglašena i važnost nacionalnih manjina mađarske u Hrvatskoj i hrvatske u Mađarskoj. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene