Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavljen dio posla

Kosor: Puno je lakše rušiti mostove, nego ih graditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Idući tjedan u Sabor ide prijedlog zakona o potvrđivanju arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

'Vjerujem da će ga Hrvatski sabor potvrditi i da će zastupnici podići ruke za potvrđivanje sporazuma', rekla je premijerka na početku današnje sjednice Vlade RH. Najavila je da će danas potpisati pismo koje će uputiti predsjedniku Europske komisije (EK) Manuelu Barrosu, budući da se on, kako je rekla, spominje u arbitražnom sporazumu kao osoba koja sudjeluje u procesu određivanja članova arbitražnog suda. 'Ovime otvaramo dio posla koji Hrvatska, Vlada, mora učiniti u sastavljanju jedne ekipe u kojoj će biti cijenjeni stručnjaci i koji će odlučivati na temelju međunarodnog prava, ali i svih onih načela koja su ugrađena u sporazum koji smo premijer Pahor i ja potpisali', rekla je Kosor. Jučerašnje potpisivanje sporazuma u Stockholmu, dodala je, znači otvaranje 'nove knjige' u odnosima Hrvatske i Slovenije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zeleno svijetlo arbitraži Slovenska Vlada prihvatila prijedlog zakona o ratifikaciji Slika nije dostupna Bolje ocjene javnosti Pahorovoj vladi više ocjene javnosti zbog arbitražnog sporazuma

>> Pahor i Kosor potpisali sporazum o arbitraži

'Mislim da je to bio dan kad smo otvorili ne samo novu stranicu, već novu knjigu u odnosima dviju zemalja', rekla je Kosor. Dodala je da su dvije vlade tim potpisivanjem pokazale da imaju snage i spremne su graditi mostove. Uvijek je puno lakše rušiti no graditi mostove tamo gdje postoje problemi, a ovo je nešto što već 18 godina jest problem, rekla je Kosor. Istaknula je također da je jučerašnje potpisivanje iznimno važan signal i 'dobra poruka' susjednim zemljama, zemljama jugoistoka Europe. 'Hrvatska će pružati potporu našim susjedima na putu u euroatlantske integracije', rekla je Kosor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene