Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob Vojkovića i Kosora

Kosor: Vojković je playboy i materijalni Buda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne možemo se više pomiriti. Jedino da je rat i da mi spasi život', rekao je Hrvoje Vojković o donedavnom prijatelju i stranačkom kolegi Darinku Kosoru.

Vojković je krsni kum Kosorovu prvom djetetu, pa se sada mnogi pitaju kako to da nisu prijatelji. 'Ma nismo mi to već dugo vremena. Prošle godine, kada se Kosoru rodilo drugo dijete, kći Kim, nisam niti bio pozvan na krštenje, mnogi su se čudili zašto', kaže Vojković i objašnjava kako su se on i Kosor povezali u vrijeme trećesiječanjskih izbora, 2000., kada su obojica pripadali mladim, ambicioznim članovima, tada još vrlo jake stranke, piše Večernji list. 'Nije bio loš dečko, pozitivan, želio je da se nešto dobro događa u stranci, kao i ja, pa smo se tu našli', kaže Vojković te dodaje kako su se on i Kosor družili, ali ne dubinski. 'No, Kosor i ja se jako razlikujemo, on na svijet gleda isključivo materijalno, pohlepan je, a meni to nije jedino i najvažnije. Svejedno, 2003. Darinko mi je ponudio da budem krsni kum njegovu sinu, njegova supruga Suzana lijepo se družila s mojom bivšom, Dijanom, i tako je obavljeno krštenje u crkvi u Šestinama', kaže Vojković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra smjena u CO-u Kosor: Vojković je bio jako nestašan dečko! Slika nije dostupna 'Privatni rat protiv mene' Vojković: D. Kosor želi kontrolu nad Croatia osiguranjem

>> Vlada ostavila Vojkovića na čelu Croatia osiguranja

'Ja da sam materijalist, ja koji sam sve u životu krvavo stekao svojim poduzetništvom i rukama, koji nije čitav život zarađivao s državnih jasli, koji predsjeda HSLS-om kao volonter, bez kune nadoknade, a on, koji je do prije par mjeseci imao 70.000 kuna plaće, koji ima stanove, kuće, vikendice, jahte, sve u množini, nije materijalist... pa on je 'materijalni Buda'', rekao je Kosor Večernjem o Vojkoviću. 'Ma, mučno mi je od toga, pa to je parodija', kaže Kosor. 'Klica nepovjerenja stvorila se između mene i Darinka, negdje 2005., u vrijeme lokalnih izbora, Kosor je vodio zagrebački HSLS i čuli smo da će koalirati s ultradesnim strankama u Zagrebu... nisu oni teroristi, ali ipak, to nije smjer za liberale', objašnjava Vojković. 'Prije tog osobitog saveza, tvrdio je meni, Đurđi i Čehoku kako se to neće dogoditi, a onda je to ipak, drugog dana napravio, eto, tu se on izgubio, tu smo prestali biti prijatelji. Mislim da ima i komplekse, nije završio fakultet, ne vozi auto, deficitaran je', kaže Vojković za Večernji list.

'Prestali smo se družiti iz jednostavnog razloga što sam ja obiteljski čovjek, a Hrvoje se rastao i počeo je noću izlaziti s curicama od 20 godina. Ja se, jednostavno u tom 'životnom stilu' nisam mogao vidjeti', objašnjava Kosor. 'Pa, nismo mi privatni neprijatelji, niti 'talijanski kumovi', ja sam postao predsjednik stranke, Hrvoje je postupio suprotno statutu stranke i ja sam ga želio smijeniti s funkcije potpredsjednika, nisam ga želio izbaciti iz stranke, mogao je ostati, no pobjegao je', dodaje Kosor. Kaže da u tome 'nije bilo nikakve osvete'. 'Kosor je ekstremno tašt, opterećen mesijanskom ulogom u politici, slično kao što je bio i Budiša, koji je tako uspješno demontirao HSLS, stvarno je takav frajer, pa on je meni zabranio da drukčije mislim, da mi je glavni krimen što sam se 'neovlašteno' sastao s premijerkom Kosor (jer sam joj podnosio izvješće o Croatia Osiguranju), sve se to protivi liberalnim načelima, sve je to suludo, pa mi smo liberali, kakva sapunica', kaže sada Vojković.

'Ja se s Hrvojem nisam vidio više od pet puta u zadnjih pet godina, ja sam čovjek bez afera, a uz njega se vežu afere, muka mi je od ovog povlačenja po medijima, on to postavlja na osobnu razinu, no, ponavljam, mi nismo bili prijatelji iz djetinjstva, škole, nismo zajedno igrali košarku, išli u iste lokale, povezali smo se na početku 2000. i prijateljevali nekoliko godina. I sada on ističe da sam pohlepan, a on 'duhovni čovjek' koji nije bio duhovan u vrijeme rata, pa nije, poput mene išao u taj rat. Naše su životne priče potpuno različite, on je, jednostavno playboy', kaže Kosor. 'Ma, oko Kosora je puno negativne energije. On, jednostavno ne trpi jake ljude oko sebe, boji se konkurencije', smatra pak Vojković. 'Ne možemo se više pomiriti. Jedino da je rat i da mi spasi život', kaže Vojković. 'Evo, opet u stilu nekakve 'Ljubavne priče', opet ispada da smo mi bili kao prst i nokat. Da, istina, našli smo se kod zajedničkih prijatelja, ali zato da se rastanemo kao ljudi', pojašnjava Kosor čudan susret dvojice zaraćenih. S obzirom na to da su razmijenili brojne grube riječ, piše Večernji, da Vojković čak tuži svog 'kuma', Kosoru i Vojkoviću će i trebati pomoć da se 'rastanu kao ljudi'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene