Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćaju se kući

Kosor umirila radnike splitske Željezare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici splitske Željezare zadovoljni su nakon sastanka s premijerkom Kosor.

Oni naime vjeruju kako su otklonili mogućnost stečaja i dogovorili obnovu proizvodnje u Željezari. 'Zadovoljni smo jer je premijerka ozbiljno nastupila i uvjerila nas da će ministri raditi na ispunjenju našeg glavnog zahtjeva, pokretanju proizvodnje', izjavio je nakon sastanka predstavnik radnika Mladen Bekavac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregovori Željezara: CIOS postaje zakupac? Slika nije dostupna Razgovori s ministrom Radnici Splitske željezare prekinuli štrajk glađu

Jadranka Kosor također je najavila skori dolazak i posjet Željezari, dodao je Bekavac. Na današnjem sastanku potvrđeni su zaključci s jučerašnjih pregovora radnika, koji su došli prosvjedovati u Zagreb, s ministrima Đurom Popijačem i Božidarom Kalmetom, kada je rečeno da bi uskoro zagrebački CIOS mogao kao zakupac preuzeti Željezaru i pokrenuti proizvodnju.

Potvrda iz CIOS-a

Direktor CIOS-a Petar Pripuz potvrdio je danas da će u utorak, 26. listopada, doći u Željezaru pregledati postrojenja, rekao je Bekavac. U međuvremenu, očekuje se i razrješenje situacije s vlasnikom splitske Željezare, poljskim koncernom Zlomrex.

Oko 150 radnika splitske Željezare, koji su jučer došli na prosvjed u Zagreb, nakon razgovora u Banskim dvorima prekidaju prosvjed te će se popodne vratiti svojim kućama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene