Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s Bošnjakovićem

Kosor: Uložili smo ogroman napor i postigli efekt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor održala je danas sastanak s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem.

'Dogovorila sam se za sastanak s ministrom Bošnjakovićem budući da se u Ministarstvu pravosuđa radi završno izvješće vezano za Poglavlje 23. koje ćemo, s još nekim dokumentima, donijeti na sjednicu Vlade u četvrtak. Ovo je zadnje brušenje toga izvješća, dosta smo razgovarali o pojedinostima i ono što je jasno da se kroz izvješće mora vidjeti svaka pojedinost koju smo napravili u reformi pravosuđa, ali općenito i u ispunjavanju mjerila i za otvaranje i za zatvaranje Poglavlja 23', kazala je premijerka ističući kako su dosad odrađene velike reforme i mnogo velikog posla, a sve na dobrobit građana RH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ključno Poglavlje 23 Veleposlanici važniji od javnosti: Kosor diplomatima prezentira izvješće Slika nije dostupna Pregovori o pristupanju Vlada usvojila Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23.

Premijerka napominje kako je njezina Vlada uložila ogromne napore, ali i postigla efekt u potpunoj neovisnosti pravosuđa i pravosudnih institucija, DSV-a i sudova što je, kaže, 'vidljivo ne samo kroz pravosuđe, već i u praksi'.

>> 'Nedovoljno je napravljeno, tek smo na početku reformi'

>> Hrvati najviše vjeruju predsjedniku i Crkvi, najmanje Vladi i strankama

'Izvješće će zaista biti sveobuhvatno, veliko i uz nekoliko pratećih dokumenata. Mi bismo u četvrtak mogli reći da smo zaokružili veliku cjelinu Poglavlja 23 i na temelju toga očekujemo dobru procjenu svih onih koji procjenjuju', kazala je.

Optimistična od početka

'Od početka sam optimistična jer zaista radimo i danas se potvrđuje ono što ja stalno govorim, da treba raditi 24 sata na dan', dodala je Kosor. U radu su se, kaže, suočili s mnogo problema. 'Jedan slatki problem jest taj što se zapravo u pripremanju izvješća svaki dan nešto novo napravi i odradi i kroz institucije i vijeća. Sve to treba uklopiti u izvješće i zato ćemo novosti nadopunjavati do samoga četvrtka', kazala je.

Što se tiče ekskluzivnog intervjua predsjednika Josipovića za jučerašnji Dnevnik Nove TV, u kojem je kazao kako je premijerka možda mogla više učiniti, Kosor je kazala kako rečeno ne doživljava kao kritiku te da se u svakom poslu može napraviti više, i u poslu predsjednika, Vlade ili bilo koje institucije.  'Ako je predsjednik mislio na reforme podsjetit ću da ih je dosta napravljeno, poput izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju i Zakona o radu kojeg predsjednik nije podržao, ali o tome ću kao i uvijek, razgovarati s predsjednikom, znate da izbjegavam javnu polemiku. Mislim da bi bilo dobro da svatko da svoj doprinos kad se reforme donose, a s predsjednikom ću, ako ima nekih prijedloga, vrlo rado razgovarati. Mi smo u izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju bili sami i tu se potvrdilo da su mnogi za reforme, ali ih sami ne bi provodili', poručila je premijerka

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković istaknuo je kako već dugo vremena žive s tim poslom te da sad sve objedinjuju. 'Veseli nas što smo sad u poziciji da stavimo na papir sve što smo napravili, mislim da se imamo čime pohvaliti', dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene