Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška susjedima

Kosor: Ulazak u NATO bio je povijesni dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se navršila godina dana otkako je Hrvatska postala punopravnom članicom NATO saveza, a taj je događaj predsjednica vlade Jadranka Kosor ocijenila povijesnim, ističući da prisjećanje na ulazak u NATO svima u Hrvatskoj treba biti dodatno ohrabrenje na putu u EU.

Kosor je, na početku sjednice vlade, podsjetila da je ulaskom u NATO Hrvatska ispunila jedan od dva strateška vanjskopolitička cilja.

Pročitajte i ovo Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean" Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina

'Danas smo na pragu ulaska u EU i želim da nas podsjećanje na ulazak u NATO dodatno ohrabri i bude dodatni poticaj da još zdušnije radimo na tom poslu', rekla je Kosor, ponovivši da će Hrvatska ove godine dovršiti pristupne pregovore.

Naglasila je da je ulazak u NATO ojačao nacionalnu sigurnost i međunarodni položaj Hrvatske, te da je njime otvoren prostor za gospodarsku suradnju i čvršće veze na drugim područjima.

'Od korisnika međunarodne pomoći, Hrvatska je postala zemlja koja aktivno pomaže druge', istaknula je premijerka, zahvalivši hrvatskim vojnicima, policajcima i diplomaciji koji doprinose uspostavljanju mira kroz 14 misija EU i NATO-a.

>> 'Slanje 20 instruktora u Afganistan ojačava nam poziciju u NATO-u'

Istaknula je da će Hrvatska i kao članica EU podupirati susjedne zemlje na putu u euroatlantske integracije, te da svakodnevno pokazuje svoju odlučnost u tome. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene