Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čišćenje se nastavlja

Kosor traži sjednicu VNS-a zbog sumnjivog kapitala u medijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izjavila je kako je predsjedniku Republike Ivi Josipoviću danas poslala pismo s prijedlogom da se na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost ispitaju sve indicije o ulasku sumnjivog kapitala u vlasništvo nekih medija te je najavila kako će inzistirati na konkretnim zaključcima.

Premijerka Kosor je naglasila da je takvu inicijativu već iznijela na zadnjoj sjednici VNS-a te kako je danas predsjedniku Josipoviću poslala pismo, budući da oni zajedno sazivaju sjednice VNS-a. 'Mislim da je to osobito važno jer mi u ovom velikom i važnom procesu koji zovemo 'čišćenje vlastite kuće', ne možemo taj posao borbe protiv kriminala i borbe protiv korupcije obaviti do kraja uspješno ako nismo potpuno na čistu tko, odnosno čiji je kapital u pojedinim medijima i ima li istine u nekim indicijama oko toga da je u neke medije, odnosno vlasništvo, ušao vrlo sumnjivi kapital', rekla je Kosor.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Sastanak u HDZ-u Plenković komentirao kritike glavne europske tužiteljice, pa razmještao mikrofone, prepirao se s novinarima...

Nije spomenula koji mediji

'Predložili smo također da se na tu sjednicu pozovu predstavnici svih onih institucija koji imaju određene informacije, da otvorimo široku raspravu o tome i donesemo vrlo konkretne i precizne zaključke', dodala je. Premijerka nije spomenula pojedinačno ni jedan medij, no kazala je kako ima različitih indicija o tome, i da ono što je vrlo zabrinjavajuće, ima nekih indicija o kapitalu iz krim miljea.

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas u Bruxellesu kako će se suglasiti sa sazivanjem sjednice VNS-a o netransparetnom kapitalu i organiziranom kriminalu u medijima, ako i kada ta inicijativa do njega dođe, te kako će tražit da se sjednica o toj temi dobro pripremi. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene