Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavila donošenje

Kosor: Smatramo da je ustavni zakon o braniteljima dobar prijedlog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HDZ-a razgovaralo je danas o inicijativi hrvatskih branitelja za donošenjem ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja, rekla je predsjednica HDZ-a, premijerka Jadranka Kosor, ustvrdivši da će se zbog toga najvjerojatnije morati pokrenuti i aktivnosti oko promjene Ustava.

'Razgovarali smo o nekoliko tema, svakako jedna od važnijih je dogovor oko inicijative hrvatskih branitelja za donošenjem ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji kako bismo dodatno osnažili tu posebnu skupinu ljudi u hrvatskom društvu koji su najzaslužiniji za slobodnu i demokratsku Hrvatsku', rekla je Kosor novinarima nakon redovite sjednice predsjedništva HDZ-a.

Dodala je da u stranci smatraju da je to dobar prijedlog i da su utvrdili da će kako bi došli do tog cilja, odnosno da bi Zakon o pravima hrvatskih branitelja ojačali kao ustavni zakon, najvjerojatnije morati pokrenuti i aktivnosti oko promjene Ustava.

Tema razgovora bili su i potezi koje će poduzimati vlada u sljedećim tjednima i mjesecima kako bi se osporila za nas neprihvatljiva kvalifikacija o udruženom zločinačkom pothvatu u presudama generalima, rekla je Kosor, dodavši da su dogovorili nekoliko aktivnosti koje treba raspraviti na sjednici vlade, odnosno s partnerima. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Vrućine - 26 Prvi takav krovni zakon Slijedi nam reforma turizma, evo što novi prijedlog zakona donosi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene