Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što li se kuha?

FOTO Druženje na kavi koje je zaintrigiralo javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljiv trio prošetao je danas Varaždinom, no kažu, nisu pričali o političkoj suradnji.

Na poziv saborske zastupnice i predsjednice Udruge za osnivanje Narodne stranke – reformisti, Natalije Martinčević, Varaždin na Špancirfest su danas došle saborske zastupnice Jadranka Kosor i Vesna Škare Ožbolt kojima se kasnije u šetnji pridružio i Radimir Čačić.

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!" Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna"

Iako su istaknuli da je prvenstveno riječ o neformalnom druženju novinari su ih pitali znači li današnji zajednički obilazak Varaždina i moguću buduću suradnju na političkoj sceni.

Čačić je odgovorio da se ne može govoriti o početku, ističući da s Kosor i Škare Ožbolt već nekoliko desetljeća ima jako dobru komunikaciju i suradnju, iako nisu bili na istim političkim pozicijama.

Sigurno je da kada se nalaze ljudi iz politike da je politika neizbježna tema – izjavio je Čačić, ali više o samom sadržaju razgovora, koji se odvijao za vrijeme kraćeg odmora od šetnje, nije želio govoriti.

Na isti upit, Škare Ožbolt je odgovorila odgovara da su Hrvatskoj apsolutno potrebni „reformisti“, dodajući da joj se čini da se svi bave krivim temama, a da su reforme upravo ono što Hrvatskoj treba.

Pozdravljam dolazak „reformista“. Uvijek sam bila veliki zagovornik reformi i one su potrebne Hrvatskoj, ali ne da se provode nauštrb građana koji ne moraju platiti sve propuste politike – rekla je Škare Ožbolt.

Čačić: Iako Vlada ne odgovara očekivanjima građana, nećemo je rušiti

Jadranka Kosor je na novinarski upit je li moguće njezino priključivanje „reformistima“, budući je nezavisna saborska zastupnica, odgovorila niječno. Uvijek se međusobna druženja političara tumače na poseban način i mislim da je to pogrešno. Mislim da moramo raditi na tome da bez obzira tko kome pripada da možemo popiti kavu, porazgovarati. Tko to ne može nema baš puno što za tražiti u politici, i to baš u ovoj teškoj situaciji. Moramo graditi mostove, a ne ih rušiti, izjavila je Kosor pozivajući novinare da ne rade nikakve druge zaključke osim da se radi o neformalnom druženje.

Budući se Čačić neki dan u Varaždinu susreo s Darinkom Kosorom a danas s Jadrankom Kosor i Vesnom Škare Ožbolt, novinare je zanimalo hoće li se naći i sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom koji večeras dolazi u Varaždin.

Čačić je odgovorio da je današnje druženje sa saborskim zastupnicama bilo predvidivo i neizbježno jer se radi o osobama s političkog centra, a na toj poziciji, kaže Čačić, djeluje i on od samog početka bavljenja politikom.

Komunikacija s polovima je isto tako nužna jer je Hrvatska umorna od sukoba. Političari moraju tražiti zajedničke nazivnike i mogućnost suradnje i na tome ćemo raditi i dalje i sigurno je da će i ta komunikacija biti prisutna – zaključio je Čačić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene