Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno

Kosor: Sesvečan će predstavljati HDZ u istrazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor odgovarajući na novinska pitanja potvrdila je danas u Dubrovniku kako će Damir Sesvečan predstavljati HDZ kao pravnu osobu u daljnjem tijeku istrage protiv stranke vezano za istragu USKOK-a o stranačkim 'crnim fondovima'.

Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega je u ime HDZ-a izabran Damir Sesvečan kao osoba koji bi trebao HDZ zastupati u aferi 'crni fondovi', premijerka Jadranka Kosor je jednostavno odgovorila: 'Zato što smo ga izabrali'.

HDZ se, kao pravna osoba, pod USKOK-ovom istragom našao zbog afere Fimi medija u kojoj se već godinu i pol dana rasvjetljavaju navodi o izvlačenju novca iz državnih poduzeća. Kako se sumnja da je dio izvučena novca završio u stranačkom 'crnom fondu', kojim su se među ostalim financirane izborne kampanje, USKOK je, osim istrage protiv 19 osoba, istragu proširio i na HDZ.

Premijerka Jadranka Kosor je također naglasila da istrage, kada su u pitanju 'crni fondovi' i članovi oporbe, moraju ići prema svima bez obzira kojoj stranci pripadaju, te je posebno apostofirala - kada su u pitanju članovi oporbe - na one afere koje su mediji jedan dan spomenuli, a onda su se naglo utišale. 'Istrage moraju ići prema svima bez obzira je li riječ o aferi riječke tržnice ili o nečemu drugome', kazale je premijerka. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene