Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka u Strassbourgu

Kosor se nakon 'hladnog tuša' umiljava EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska premijerka Jadranka Kosor boravit će danas u Strasbourgu gdje će razgovarati s vodećim ljudima Europskog parlamenta i obratiti se zastupnicima iz redova Europske pučke stranke (EPP).

Kosor će posjetiti i Europski parlament gdje će se sastati s predsjednicima klubova parlamentarnih stranaka i predsjednikom EP-a Jerzyjem Buzekom, te se obratiti zastupnicima Europske pučke stranke. Također će razgovarati s povjerenikom Europske komisije za proširenje Štefanom Fueleom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak sa Swobodom Kosor: Spremni smo raditi 24 sata na dan Slika nije dostupna Vjetrovi iz Bruxellesa Dolazi Hannes Swoboda: Kakve vijesti donosi?

>> Za europski 'hladni tuš' i Fuele

Hrvatska premijerka boravit će u Strasbourgu dan uoči rasprave i glasovanja zastupnika Europskog parlamenta o rezoluciji o napretku Hrvatske. Europski parlament u punom sastavu raspravljat će o tekstu koji je 26. siječnja prihvatio vanjskopolitički odbor. U tom se tekstu ističe da je moguće završiti pristupne pregovore u prvoj polovici 2011. ako se nastavi s odlučnom provedbom reformi u preostalim poglavljima.

Podsjetimo, prošlog je tjedna stigao hladan tuš za Hrvatsku kada je izvjestitelj Europskog parlamenta Hannes Swoboda izjaviokako je potrebno zadržati dovoljno jak pritisak na Hrvatsku da završi preostali posao u pristupnim pregovorima kako bi u Europsku uniju mogla ući bez verifikacijskog mehanizma i da je neproduktivno slati joj signale da je posao već gotov što je, po Swobodi, učinio mađarski premijer Viktor Orban.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene