Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu ni predstavili projekt

Kosor: Projekt HNS-ovog kampa na Sveticama neće dobiti ni kunu iz gradskog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O mogućoj izgradnji kampa HNS-a na Sveticama oglasio se predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor. Ideju će podržati ako će HNS obnoviti atletsku stazu, što su oni, kao i gradonačelnik Bandić, već ionako obećali. Nogometni savez još uvijek ne zna kako će točno izgledati njihova investicija s kojom će se javiti na javni natječaj, a podršku im je pružio Hrvatski atletski savez.

O glasovima koje u zagrebačkoj skupštini drži Darinko Kosor ovisi hoće li se graditi kamp HNS-a na zagrebačkim Sveticama. 'Ako HNS i gospodin Šuker žele nešto graditi na tom prostoru, ne samo uzet u zakup Svetice u postojećem stanju, moraju tijelu koje donosi odluku o gradnji kampa predstavit svoj projekt, a to tijelo je Gradska skupština. do danas se to nije dogodilo', rekao je Kosor.

Pročitajte i ovo Josip Pavić, državni tajnik - 2 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran" Navijači Zanimljiva prijava Dnevnik Nove TV doznao nove detalje o incidentu s ustaškom zastavom na Rujevici

Za svaki projekt teži od milijun kuna, Bandić, pojašnjava Kosor, mora dobiti blagoslov Skupštine. Glasove HSLS-a i HSS-a dobit će pod uvjetom da se na Sveticama nastavi voditi briga o atletici, što su već ionako obećali i Bandić, i HNS. 'Ako se u sklopu te investicije obnovi atletska staza, izgradi atletska dvorana i obnove svlačionice koje su stare', ističe uvjete Kosor.

Ni kuna za projekt, naglašava Kosor, neće ići iz gradskog proračuna. A kako će točno izgledati njihova investicija, u nogometnom savezu još uvijek ne znaju. 'Izrada kompletnog i detaljnog projekta nogometnog centra Hrvatskog nogometnog saveza je u tijeku. Kada projekt sa svim specifikacijama i u skladu s natječajem bude dovršen, bit će i predstavljen na nivou Grada, a potom i javnost, stoji u priopćenju.

Kosor o kampu HNS-a: Sastanak Šukera i Lovrića bio je druženje na livadi

Iako je gradonačelnik Bandić više puta jasno dao do znanja tko je njegov favorit za prostor Svetica, Kosor smatra da davanje Svetica u zakup HNS-u ne mijenja situaciju s javnim natječajem.

O detaljima još uvijek šuti, ali vrh HNS-a početkom siječnja najavio je da će na Sveticama biti i smještajni kapaciteti.

Ministar Jovanović u pitanje Svetica ne želi se miješati. 'Ministarstvo nema namjeru biti arbitar u odluci o mjestu gradnje nacionalnog kampa. Pretpostavka je da u HNS-u sjede ozbiljni ljudi koji će na temelju objektivnih kriterija, financijskih pokazatelja i stručne procjene donijeti jednu takvu odluku', stoji u njihovu priopćenju.

HNS-ov projekt podržao je Hrvatski atletski savez, a rezultati natječaja znat će se za tjedan dana. Iako je, čini se, jasno kakvi će biti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene